Dončić bolji od taktike Grega Popovića

Dallas Mavericks San Antonio Spurs

Dončić bolji od taktike Grega Popovića

Dallas Mavericks San Antonio Spurs
Autor: Datum objave: 13.11.2021. Foto: KSAT 12

Kristaps Porzingis postigao je rekordnih 32 poena, Luka Dončić dodao 32 poena, 15 asistencija i 12 skokova, a Dalas Maveriksi su u petak uveče savladali San Antonio Sparse sa 123-109.

„Igranje sa Lukom je izuzetno lako“, rekao je Porzingis. „On skida toliki pritisak sa svih ostalih. Čini sve ostale boljim.”

 

Maveriksi nisu želeli da se ponovi poraz od srede uveče, kada su Čikago Bulsi preuzeli kontrolu u trećoj četvrtini i pobedili 117-107. Dalas je to uspeo danas, savladavši San Antonio sa 34-20 u trećoj četvrtini.

„Samo pokušavam da učim iz naših poraza“, rekao je košarkaš Maveriksa, Dorian Fini-Smit. „U poslednjoj utakmici smo dobili udarac u lice u trećoj četvrtini. U ovoj utakmici, želeli smo da izađemo, naučimo iz svojih grešaka i udarimo ih u lice.”

Devin Vazel je postigao 20 poena, Dežonte Mari i Keldon Džonson su imali po 15 poena, a Dag MekDermont dodao je 14 poena za Sparse. San Antonio nije uspeo da pobedi u uzastopnim utakmicama ove sezone.

„Ne možemo biti previše zadovoljni nakon što dobijemo jednu utamicu“, rekao je košarkaš Sparsa, Dag Mekdermot.

Sparsi su zatvorili prvo poluvreme serijom od 20-9, ali je utakmica bila van domašaja posle prvog poluvremena.

Maveriksi su bili usredsređeni na zaštitu lopte nakon što su u prethodnoj utakmici sa Saprsima imali 19 izgubljenih lopti. Dalas je to učinio, napravivši samo jednu izgubljenu loptu u vođstvu od 12 poena u prvom poluvremenu i završiši sa pet izgubljenih lopti za celu utakmicu. Fascinantan podatak.

„Agresivni su, iskoristiće svoju dužinu i pokušaće da nam seku dodavanja“, rekao je trener Maveriksa, Džejson Kid. „Osećali smo da moramo da vodimo računa o lopti i to smo uradili večeras u prvom i drugom poluvremenu.”.

San Antonio je ostao bez startnog centra, Jakoba Poeltla, koji ostaje pod zdravstvenim i bezbednosnim protokolima lige.

“Nedostaje nam Jak”, rekao je Vazel. „Očigledno je da igramo na malo poena. Što se tiče nas trenutno, moramo da se prilagodimo nedostatku.”

Dalas, posebno Porzingis, takođe je iskoristio nižu postavu San Antonija.

„Mislim da smo iskoristili neusklađenost“, rekao je Porzingis. „Igrali smo na nas, visoke igrače. Imamo to poverenje jedni u druge, želimo da podelimo loptu, želimo da nateramo drugi tim da plati za te neusklađenosti.”

Igrajući u svojoj četvrtoj utakmici od povratka na teren posle povrede leđa, Porzingis je postigao 54 poena u poslednje dve utakmice. Završio je sa 12 od 22 iz igre i 3 od 9 za tri poena.

“Kada nas niski igrači čuvaju, moramo to da iskoristimo”, rekao je Dončić.

Podelite vest: