Greg o Jokiću: “On je neverovatan”

Denver Nuggets San Antonio Spurs

Greg o Jokiću: “On je neverovatan”

Denver Nuggets San Antonio Spurs
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 23.10.2021. Foto: AP News

Odličan početak nove sezone ekipe Nagetsa, koja nas nije navikla da krećemo u sezonu bez nervoze. Nakon gostovanja Sansima, Denver je sinoć savladao i San Antonio Spurse, a blistao je Nikola Jokić.

Naš as izgleda prosto nezaustavljivo u ovom trenutku. Protivnički defanzivci gotovo da nemaju uticaj na njegove šuteve i opšti utisak je da može da poentira kada god poželi. Sinoćnji meč je završio sa 32 poena, 16 skokova i 7 asistencija. Šutirao je 14 od 19 iz igre, a za razliku od meča protiv Sansa kada se mučio jedino u šutu za 3 poena, sinoć je bio stoprocentan – 2/2.

Kada je bilo najbitnije, Jokić je bio najbolji. Postigao je 10 poena u poslednjoj četvrtini, a od 06:32 do kraja meča, pa sve do pre poslednjeg pogotka Morisa, asistirao je ili poentirao prilikom svakog koša Nagetsa.

Ekipa Grega Popoviča se pokazala u lepom svetlu i nakon što su razmontirali Orlando Medžik, propisno su namučili polufinalistu Zapada. U dva uvodna kola zaradili su debeli napredak na našoj “hijerarhiji moći”, čije novo izdanje izlazi u ponedeljak.

Najprijatnije iznenađenje nastavlja da bude Keldon Džonson. Momak koji je doprineo u osvajanju zlatne medalje na OI, iz utakmice u utakmicu napreduje. Sinoć je pokazao jako mekanu ruku unutar linije za 3 poena i pogodio neke teške šuteve i floutere. Utakmicu je završio sa čak 27 poena, uz 12 od 18 iz igre.

“On je spektakularan, interesantan, različit igrač. On je kao 213cm visoki Leri Bird. Način na koji dodaje. Način na koji vidi stvari. On je neverovatan” izjavio je Greg Popovič o našem asu, nakon meča.

(Greg i Jokić: Screenshot – NBA.com)

Nakon fantastične partije Jokića, Džamajkl Grin nije imao dileme: “On će biti MVP ponovo, samo treba da ga hranimo loptama.”

Podelite vest: