I Sparsi slavili u gostima, Marej tragičar, Jokićev tripl-dabl

Denver Nuggets Plej-of San Antonio Spurs

I Sparsi slavili u gostima, Marej tragičar, Jokićev tripl-dabl

Denver Nuggets Plej-of San Antonio Spurs
Autor: Uroš Živković Datum objave: 14.04.2019. Foto: betchicago.com

U jednoj ne baš kvalitetnoj utakmici, sa puno grešaka i promašaja, bolje su se snašli oni iskusniji, i sa iskusnijim trenerom.

Pobeda San Antonija u Denveru 101:96.

Imao je Džamal Marej priliku da donese prednost svom timu na nepunih 10 sekundi do kraja. Bilo je tada +1 za Sparse, na tajmautu je odlično dogovorena akcija, svi su očekivali da će lopta ići Jokiću i u toj situaciji, Marej je imao odličan pogled ka košu, ali nije uspeo da pogodi, iako je ostao skoro potpuno nebranjen. Odmah u sledećem napadu, nakon što je Oldridž pogodio dva bacanja i digao razliku na 3 poena, Marej gubi posed pri prenosu lopte i pokušaju driblinga i to je bilo to, San Antonio dobija prvi meč ove serije.

Nikola Jokić je ostvario tripl-dabl sa 10 poena, 14 skokova, 14 asistencija. On je tek četvrti igrač u istoriji koji je zabeležio tripl-dabl u svom prvom plej-of meču u karijeri.

Junak pobede Sparsa bio je mladi Derik Vajt. Upravo on je ukrao ključnu loptu Džamalu Mareju, a imao je i jedno brutalno zakucavanje preko Milsapa, u trenucima kada na obe strane niko ništa nije mogao da pogodi, što je tada makar malo podiglo njegove saigrače. Meč je završio sa 16 poena i 5 asistencija, uz šut iz igre 7/10.

Ovom pobedom, trener Sparsa, Greg Popovič je postao trener sa najviše pobeda u istoriji NBA lige, ukupno računajući sve utakmice, i u regularnom delu sezone i u plej-ofu.

Drugi meč ove serije biće odigran u noći između utorka i srede od 03h po našem vremenu.

Podelite vest: