Ko sve postaje slobodan igrač?

"Trejdovi" Cleveland Cavaliers Potpisi San Antonio Spurs

Ko sve postaje slobodan igrač?

"Trejdovi" Cleveland Cavaliers Potpisi San Antonio Spurs
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 25.03.2021. Foto: Project Spurs

Prelazni period što se razmene igrača i pikova tiče je prošao. Što smo videli, videli smo. Ali kao i svake godine za odredjenu grupu “veterana” nije nadjena prva ponuda, a svojim dosadašnjim klubovima se ne uklapajuu u buduće planove. U takvim situacijama obično dolazi do dogovora dve strane i otkupa ugovora, čime igrač postaje potpuno slobodan u izboru nove sredine.

Kris Hejns, nadolazeći NBA novinar već nam je otkrio dva imena koja će sigurno biti na tržištu slobodnih igrača – Lamarkus Oldridž i Andre Dramond.

“Potući” će se konkurenti za naslov kako bi privoleli Oldridža da ojača njihove redove, ali Vojnarovski prenosi da je apsolutni favorit za sada Majami. Kakav bi tek ovo bio posao Peta Rajlija – Hiro, Oladipo, Batler, Adebajo, Oldridž, uz Dragića sa klupe. Medju zainteresovanima su još Boston, Portland i Lejkersi.

Ono što najviše impresionira, jeste da je Oldridž oprostio preko 7 miliona dolara Spursima prilikom raskida ugovora, kako bi imao značajniju ulogu u plejof timu ove sezone.

Andre Dramond je još zanimljivija opcija. Dvostruki “All Star” igrač je bukvalno u najboljim igračkim godinama, pa za razliku od Oldridža koji će sigurno potpisati ugovor samo do kraja sezone, Dramond će gledati i opciju dugoročne vernosti nekom timu. Samo jedan tim u ovom trenutku može sebi da priušti taj luksuz u budžetu – Njujork Niksi. Niksi se i pominju kao jedan od zainteresovanih timova, ali je pitanje koliko su spremni da se obavežu, s obzirom da imaju mladog i talentovanog Mičela Robinsona u svojim redovima. Medju najzvučnijim imenima koja su se spominjala u dosadašnjem toku sezone su Lejkersi i Bruklin Netsi.

Džabari Parker je otpušten od strane Sakramento Kingsa. Nekada velika nada NBA lige i momak koji je izabran kao drugi pik na draftu je ove sezone odigrao tek 3 utakmice za Kingse. Parker je u toku prošle sezone beležio 15 poena i 6 skokova u dresu Atlante, svakako da ima još goriva u njegovom rezervoaru i da je u stanju da poenterski pomogne timovima čije klupe nisu dovoljno produktivne.

Majers Lenard je igrač koji će se takodje naći na tržištu, nakon što ga je Oklahoma otpustila. Lenard je mobilni visoki igrač, koji je razvio pouzdan šut van linije za 3 poena i imao je neke odlične mečeve u plejofu, ali će nakon poslednjih ispada retko koji tim u NBA ligi gledati nu njegovom pravcu. Majers je naime, igrajući “Call Of Duty” na strimu uživu vredjao Jevreje. S obzirom koliko su u Americi trenutno osetljivi i na najmanji oblik nacionalizma i rasizma, ovo se čini kao nepremostiva prepreka.

Oto Porter mladji je danas trejdovan iz Čikaga u Orlando. Kako Orlando očigledno ide rutom tankovanja do kraja sezone, ne bi čudilo da Porter bude jedan od igrača koji će ući u pregovore oko raskida ugovora. On je u prethodne dve sezone imao dosta manju minutažu u dresu Čikaga, a na leto će svakako postati slobodan igrač.

Još jedan zanimljiv igrač je takodje trejdovan danas. U pitanju je Ejveri Bredli. Odlični defanzivac se nije snašao u dresu Majamija, te se u razmeni za Oladipa preselio u Hjuston. Rakete su u očiglednoj reformi, te veteran u Bredlijevim godinama nije preko potreban. Odredjeni izvori već navode da Lejkersi na prstima čekaju rasplet situacije.

Još jedan igrač Hjustona oko koga se spekulisalo je Džon Vol. Razmišljanja su kategorički odbijena. Vol ima još 3 godine ugovora po kojem će zaraditi 133 miliona dolara. Nije valjda lud?

 

Podelite vest: