Motejunas: “Nikada nisam upoznao osobu kao što je Popovič”

San Antonio Spurs

Motejunas: “Nikada nisam upoznao osobu kao što je Popovič”

San Antonio Spurs
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 30.05.2019. Foto: slamonline.com

Nije tajna da je trener San Antonija jedinstvena ličnost, a popularni Pop ostavio je utisak i na litvanskog košarkaša Donatasa Motejunasa.

(FOTO: opencourt-basketball.com)

U svom povratku u NBA ligu, Motejunas odigrao je 8 utakmica, ali ono što je ostavilo najveći utisak na njega je Greg Popovič.

“Nikada nisam upoznao takvu ličnost. Ne mogu da ga uporedim ni sa kim”, rekao je Litvanac.

“Prvih 20 minuta smo pričali o mojoj porodici i detetu. Kasnije smo se nekoliko puta vratili na tu temu. Prvi put je neko obratio ovoliko pažnje na to. Teško ga je opisati. Zapravo, ne mogu da pronađem reči”, dodao je Motejunas.

(FOTO: facebook.com/Spurs)

Dugogodišnji trener Sparsa malo se i našalio. Svestan Motejunasove nacionalnosti i boja litvanske zastave, Pop je rešio da i hrana bude u tom maniru.

“Seli smo da ručamo. Pojavio se sa tanjirom punim povrća, u bojama sličnim kao na litvanskoj zastavi i rekao mi je da treba da jedemo samo to”, nastavio je Donatas.

U svojoj NBA karijeri Motejunas je igrao za Hjuston i Nju Orleans, a zatim se posle dve sezone u Kini vratio i obukao dres Sparsa.

O planovima za budućnost rekao je:

“Moj agent ne sme da pregovara sa timovima pre 1. jula, ali imam dosta opcija. Timovi iz Kine su već poslali ponude. Postoje i opcije da zaigram u Evroligi. Prethodna sezona je bila jedna od najboljih u mojoj karijeri, zahvalan sam svima koji su pomogli u tome.”

Podelite vest: