Povratak Denvera iz ponora, Marej u poslednjoj deonici kao u transu

Denver Nuggets Plej-of San Antonio Spurs

Povratak Denvera iz ponora, Marej u poslednjoj deonici kao u transu

Denver Nuggets Plej-of San Antonio Spurs
Autor: Uroš Živković Datum objave: 17.04.2019. Foto: nba.com

Nagetsi su uspeli da iščupaju pobedu u ovom meču, nakon konstantnog zaostatka, na krilima sjajnog Džamala Mareja u poslednjoj deonici, 114:105.

Marej, koji je bio tragičar prvog duela ovih timova, je u poslednjoj četvrtini iz igre šutirao 8/9 (bez promašaja do poslednjeg šuta koji i nije bio toliko bitan), iako je u završnicu meča ušao bez pogotka iz igre, 0/8!

Naročito značajne su bile dve trojke, na samom kraju, koje su domaće odvele na nedostižnih +9.

Mlade snage Denvera, potpomognute veteranom Polom Milsapom koji jedini u ovom timu ima značajnijeg plej-of iskustva, uspele su da se u dva navrata vrate u ovaj meč, nakon što su imali zaostatak od 19 poena u određenim trenucima i u prvom i u drugom poluvremenu.

Pored pomenutih Mareja i Milsapa koji su meč završili sa 24 poena i 4 asistencije, odnosno 20 poena i 7 skokova, naravno da je i Nikola Jokić odigrao bitnu ulogu i ponovo bio nadomak tripl-dabla. On je zabeležio 21 poen, 13 skokova, 8 asistencija i 2 ukradene lopte. Geri Heris je takođe bio jako dobar sa 23 poena, šut iz igre 10/16.

(Foto: bsndenver.com)

Za razliku od prvog meča, kod Sparsa su ovoga puta obojica iskusnijih igrača i dvojac od koga se najviše očekuje bili na nivou, ali to ipak, na kraju nije bilo dovoljno. Derozan je zabeležio 31 poen, 7 skokova i po 2 asistencije i ukradene lopte, dok je Oldridž imao učinak od 24 poena, 8 skokova i 3 asistencije. Ponovo je jako dobar bio i mladi Derik Vajt, junak prvog susreta, koji je ovaj završio sa 17 poena i 4 skoka, uz 7/11 iz igre.

Sledeća utakmica igra se već za dve večeri, u San Antoniju, u 3h posle ponoći po našem vremenu.

Podelite vest: