Tim Dankan donirao pola miliona dolara

Legende NBA San Antonio Spurs

Tim Dankan donirao pola miliona dolara

Legende NBA San Antonio Spurs
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 06.06.2019. Foto: jacksonevents.ca

Bivši igrač San Antonija Tim Dankan donirao je pola miliona dolara programu za edukaciju dece, na svojim Devičanskim ostvrvima.

(FOTO: foxsanantonio.com)

Legenda Sparsa je sa svojom suprugom Vanesom, putem Tim Dankan fondacije, donirao pomenutu sumu “Yes! Our Kids Can” programu za edukaciju dece.

Ovaj program započet je 2016. u San Antoniju, a cilj mu je da deca uz pomoć tableta uče lekcije, edukativne pesmice, gledaju video snimke i igraju igrice. Namera je da se u tom sistemu deca motivišu, da se nauče marljivo da rade i da se promovišu u dobre učenike, studente i ljude koji će imati dobro plaćene poslove i karijere.

Dankan i njegova supruga Vanesa pomenuti novac su donirali kako bi se program preneo i na Devičanska ostrva, odakle je i sam košarkaš.

“Bio sam oduševljen. Otišao sam kući i ispričao Vanesi. rekla je da moramo da ovaj program da proširimo na Devičanska ostrva, zato što bi to bilo lako, a uticaj na decu bi bio ogroman, i to na duže staze” rekao je Dankan. “Uzbuđeni smo zbog svega i znam da ćemo postići velike stvari za decu na Devičanskim ostrvima.”

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton, se u okviru svoje fondacije udružio sa Dankanovom, da bi zajedničkim snagama započeli rad na projketima u borbi protiv uragana na Karipskim ostrvima. To uključuje donacije u vidu pijeće vode, solarne energije i unapređivanje tehnologije za revitalizaciju Ostrva od posledica uragana, kao i za prevenciju i borbu protiv nepogoda.

 

Dankan se u svojoj mladosti bavio plivanjem, ali je jedini olimpijski bazen u njegovom rodnom mestu Sejnt Kroi, na Devičanskim ostrvima, uništen, kao posledica uragana Hugo. To je definisalo Timijev život, pošto je počeo da se bavi košarkom, ali i humanitarnim radom.

Pre ove donacije, Dankan je već davao određene svote novca i druge vrste sredstava, kao pomoć žrtvama uragana.

Podelite vest: