Analiza drafta, Toronto Raptorsi

Analiza drafta Toronto Raptors

Analiza drafta, Toronto Raptorsi

Analiza drafta Toronto Raptors
Autor: Datum objave: 21.08.2021. Foto: Bleacher Report

47. pik, Dejvid Džonson

Rođen je 26. februara 2001. godine u Luivilu, Kentaki. Najbolje se snalazi na poziciji beka šutera. Džonson potiče iz košarkaše porodice budući da mu je otac igrao košarku na univerzitetu, a rođak mu je bivši igrač Luivila, Rej Spolding. Logično je bilo da i on krene istim stopama, pa mu je shodno tome prva stanica bila upravo rodni kraj.

Nastupao je za srednju školu Triniti i tokom četiri provedene godine ostavio je dubok trag. Kao rezultat njegovih odličnih igara mnogi analitičari označili su baš njega za najvećeg srednjoškolskog potencijala i predviđali mu nakon uspešne koledž karijere i izlazak na NBA draft uz visoku poziciju biranja. Tokom njegovog boravka, Kentaki je potresao čuveni skandal između Adidasa i brojnih drugih koledža (između kojih je bio i Luivil) a ticao se prevare, pranja novca i podmićivanja. Jedina stanica u njegovoj koledž karijeri takođe je bio rodni Luivil. Propustio je početak zbog povrede ramena i zaigrao tek pred kraj sezone, mahom ulazeći sa klupe. U drugoj sezoni je bio znatno standardniji i beležio je prosečno 12.6 poena, 5.8 skokova i 3.2 asistencije po meču.

Kao najveća vrlina izdvaja se šut. Vrlo je pouzdan na tom polju i kao takav predstavlja odličan dodatak za trenutni tim Toronta. Mnogi analitičari ga karakterišu i kao solidnog “pik-en-rol” igrača, gde se izdvaja njegova sposobnost da kreira iz tih situacija i rešava eventualne “mismečeve” sa protivnikom.

Najveću manu predstavlja preveliki broj izgubljenih lopti. Može se definisati kao veliki “trošadžija”, gde se u nekim situacijama njegov košarkaški intelekt dovodi u pitanje. Veoma je slab atleta, gde se kao najveći nedostatak navodi njegovo lateralno kretanje i čuvanje igrača viših od sebe.

Podelite vest: