Deni Grin: “Jako je teško da ne misliš na to, kada ti svi govore ‘Nemoj da misliš na to'”

Plej-of Toronto Raptors

Deni Grin: “Jako je teško da ne misliš na to, kada ti svi govore ‘Nemoj da misliš na to'”

Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 28.05.2019. Foto: The Globe and Mail

Bek Toronto Reptorsa, Deni Grin, odigrao je katastrofalnu seriju protiv Milvokija. Grin je postigao ukupno 21 poen u 6 utakmica, na poslednje dve nije zabeležio ni jedan. Tek 17.4% u šutu za 3 poena.

“Veoma je teško da ne mislim o tome, kada mi ceo svet govori ‘ne misli o tome.’ Verujte mi, nastaviću da šutiram. ‘Ne misli o tome’ – verujte mi probaću.”

Grin je ostao u startnoj petorci u finalu konferencije, ali su njegovi minuti znatno opali nakon odličnih igara Normana Pauela i Freda Vanvlita. Deni je pokušao da se fokusira na stvari koje može da kontorliše:

“Više nego ikada trudio sam se da odbrana pokrene moju igru na drugoj strani terena. Pokušao sam da budem aktivan, da sečem linije pasa, uvatim neki skok, zagradim kad treba, budem blizu igrača koga čuvam i nadao se da će mi to pomoći da izgradim ritam u napadu. Ali nastaviću da šutiram, ne razmišljam o tome, pokušavam da blokiram novinarsku buku i sve ostale, samo govorim sebi da ne mislim o tome.”

(FOTO: Raptors Rapture)

Deni nije neko ko paniči u bitnim utakmicama, naprotiv. Odigrao je dva velika finala sa Spursima, 2013. bio čak i pominjan kao prvi favorit za mvpa finala da je San Antonio došao do titule. Zato je ova situacija još čudnija.

“Imamo novi život sada, preživeli smo tu seriju. Hvala mojim saigračima što su mi pomogli da preživim ovu seriju, jer da nismo dobijao bih puno kritika, ne samo od sebe. Želim da pogadjam šuteve, pokušavam. Ali u isto vreme moram da budem pozitivan, držim se onoga što znam i imam samopouzdanja. Samopouzdanje mnogo znači u ovoj ligi.”

Grinova prilika za iskupljenje stiže u noći izmedju četvrtka i petka. Reptorsi će u 03:00 po našem vremenu, u prvom meču velikog finala, ugostiti Golden Stejt Voriorse.
Podelite vest: