Išmael Vejnrajt poslednji otpao u Torontu

Toronto Raptors

Išmael Vejnrajt poslednji otpao u Torontu

Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 17.10.2021. Foto: Breaking News

Strašno zanimljiv lik, nekadašnji igrač francuskog prvoligaša iz Strazbura, nažalost nije uspeo da se izbori i ostane u standardnom rosteru Toronto Reptorsa. Tim iz Kanade je otpustio Išmaela Vejnrajta!

Ovo ujedno znači da su za mesto u sastavu uspeli da se izbore Sem Deker, povratnik u NBA ligu, ali i Ajzak Bonga, doskorašnji košarkaš Vašington Vizardsa. Juta Vatanabe je bio favorit među četvorkom, ali takođe pod negarantovanim ugovorom, tako da i on može da odahne.

Što se Vejnrajta tiče, ovo sigurno nije kraj. Radi se o momku sa radnom etikom koja se retko viđa. Momku koji je na četiri godine koledž košarke na Bejloru beležio u proseku tek 3,8 poena, ali se i pored toga nakon nekoliko godina izborio bar za delimičnu garanciju u svom prvom NBA ugovoru. Toronto će mu ove godine isplatiti 250.000, a naredne 150.000 dolara.

Vejnrajt je toliko puta na koledžu pokazivao koliki je radnik, a koliko nije mogao da sedi skrštenih ruku dokazuje činjenica da je po završetku košarkaške sezone obično trenirao sa timom američkog fudbala, pa čak i odigrao nekoliko zvaničnih utakmica. Ovog leta je, između ostalog, nastupao za reprezentaciju Ugande.

(FOTO: Waco Tribune-Herald)

Podelite vest: