Kavaj tužio Najki!

Toronto Raptors

Kavaj tužio Najki!

Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 04.06.2019. Foto: International Business Times

Kavaj Lenard je tužio poznatu sportsku kompaniju Najki, u nadi da će povratiti kontrolu nad logom za koji tvrdi da je sam kreirao nakon što je izabran na NBA draftu.

Od tada je Lenard postao slobodan igrač što se ugovora sa sportskim brendovima tiče, da bi ranije ove sezone potpisao ugovor sa Nju Balansom.

“2011. momentalno nakon što je draftovan, Lenard je kreirao jedinstveni logo koji je sadržao elemente koji su mu značajni i unikatni. Iskoristio je svoje primetno velike šake, dlan, nacrtao stilizovanu verziju svojih inicijala ‘KL’ i broj koji je nosio na dresu u najvećem delu svoje karijere ‘2’. Crtanja koje je Lenard autorizovao su nastavak onoga što je i sam stvorio još u prvim danima na koledžu.”

(FOTO: Sportando)

“Nekoliko godina kasnije, kao deo sponzorskog ugovora sa Najkijem, Lenard je dozvolio kompaniji da na odredjenoj robi iskoristi logo koji je kreirao. Kavaj je u tom periodu nastavio da koristi logo na odeći koja nije pod proizvedena od strane Najkija.  Bez Lenardovog znanja i pristanka, Najki je aplicirao za registraciju autorskih prava na logo i lažno reprezentovao u istoj da je kompanija autor grba” navodi se u tužbi, a prenosi ESPN.

Iz Najkija su odbili da komentarišu.

Lenard namerava da “Kandža” logo iskoristi u više svrha uključujući liniju odeće, patika, kao i za sportske kampove i dobrotvorne organizaicije, dok je Najki to ne prihvata. Kavaj iz tog razloga želi da povrati kontrolu nad svojim logom koji je kreirao dok je bio deo Džordan brenda.

Podelite vest: