Šta je za Kajla Laurija pritisak?

Plej-of Toronto Raptors

Šta je za Kajla Laurija pritisak?

Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 10.06.2019. Foto: nba.com
Toronto večeras može da se okiti prvom titulom šampiona, ali Kajl Lauri ne oseća pritisak. Za njega je značenje te reči nešto potpuno drugačije.
Na pitanje novinara šta je za njega definicija pritiska, šta misli kada čuje to, Lauri je odgovorio:
“Pritisak je ono kroz šta su prošli moja majka, moja baka, da nahrane mene i moju braću, moje rodjake. Moje male rodjake, kao i moje druge rodjake. Budjenje u 5 sati ujutru kako bi otišla na posao. Budjenje u 5 sati kako bi meni spremila doručak koji me je čekao u frižideru. Pritisak je biti u mogućnosti da donese potrebno mom bratu i meni, mojoj porodici… To je pritisak. To je za mene pritisak. Želja da uradiš sve što možeš kako bi tvoja deca videla bolje nego što si ti ikada video. Ustajanje u cik zore i put od sat i po vremena javnim prevozom do posla. Ti ljudi su za mene heroji. Oni koji odlaze na posao, koji se bore sa problemima svakoga dana, a ipak su tu da pruže sve svojoj porodici i daju sve od sebe da im bude bolje.”
Lauri je poslao snažnu poruku i podršku ljudima srednje klase. Lepo je čuti da neko ko je toliko postigao u životu i toliko zaradio, ostao skroman i nije zaboravio odakle je potekao.
Podelite vest: