Deni Ejndž izvršni direktor Jute

Utah Jazz

Deni Ejndž izvršni direktor Jute

Utah Jazz
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 15.12.2021. Foto: NBA

Juta je zaposlila nekadašnjeg NBA igrača i dugogodišnjeg funkcionera Boston Seltiksa, Denija Ejndža. Ejndž će funkcionisati kao izvršni direktor tima i raditi zajedno sa generalnim menadžerom, Džastinom Zenikom.

Pored Zenika i Ejndža, glas u košarkaškim operacijama timaju imaju vlasnik Rajan Smit, kao i legenda Majami Hita i čitave lige, Dvejn Vejd.

“Retkos je dobiti priliku da dođete u franšizu koja je toliko blizu da ima specijalan tim. Vrlo jedinstvena šansa, iz svih dobrih razloga”, rekao je Ejndž na predstavljanju.

On se u junu povukao sa pozicije predsednika košarkaških operacija Boston Seltiksa, koju je držao 18 punih godina. Osvojio je titulu sa timom 2008. godine, a 2017, 2018 i 2020. godine igrao finale Istoka. Ulogu predao višegodišnjem treneru, Bredu Stivensu. O poslu u Džezerima rekao je još:

“Imamo sjajne ljude u Kvinu (treneru Snajderu) i Džastinu (pomenutom generalnom menadžeru) kao i vlasničku grupu naravno. Krajnje, sve će uvek doći na Rajana kao vlasnika da donese teške odluke, ali mislim da mogu da pomognem davajući informacije u procesu donošenja tih teških odluka kao organizacija.”

Podelite vest: