Duel vodećih na Zapadu, Finiks odneo pobedu

Phoenix Suns Utah Jazz

Duel vodećih na Zapadu, Finiks odneo pobedu

Phoenix Suns Utah Jazz
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 08.04.2021. Foto: Sir Charles In Charge

Strašna utakmica u Finiksu!

U duelu dva najbolja tima dosadašnjeg dela sezone, slavili su Sansi, nakon produžetka – . Sudar dva mlada titana pripao je Bukeru, koji je imao i ozbiljniju podršku u vidu Krisa Pola.

Donovan Mičel postigao je 41 poena, 16/35 iz igre. Buker sa druge strane – 35, 13 od 31 iz igre. Pol 29 poena uz 9 asistencija, gro učinka prekaljenog asa stiglo je u očekivanom periodu, četvrtoj četvrtini i produžecima.

Na oko ne najbolji procenti šuta, ali zaista zanemarljivo kada se da pravi kontekst. Plejof utakmica u sred regularnog dela sezone, paklene odbrane, zanimljivo taktičko nadmudrivanje. Na kraju opet pobeda Finiksa, koji je sada neporažen u dva meča protiv Jute, tako da su već odneli prednost “tajbrejka”, jer će do kraja sezone odigrati samo još jedan meč.

Čini mi se da ove utakmice protiv Sansa pokreću bitno pitanje vezano za Džezere – da li je ova mašinerija idealno pravljena samo za regularni deo sezone ili će ipak biti mesta za manevrisanje i dodatni nivo kada dodje vreme plejofa?

Juta dugo nije savladala ozbiljnu plejof ekipu, pobede protiv Bruklina i Lejkersa došle su u trenucima kada su pomenuti timovi igrali bez Kajrija, Kej Dija, Brade, Lebrona i Dejvisa. Izgubili su od Majamija, File, Klipersa, čak i Vašingtona i Golden Stejta, koji će muku mučiti da obezbede mesto u doigravanju makar.

Finiks se jednostavno čini kao ekipa koja je opremljenija za plejof košarku. Ekipa koja ima više “tajni” u igri. Kakav preokret za Sanse, tim iz Arizone je pre dve sezone bio druga najbolja ekipa lige. Potezi u prethodnom periodu doveli su ih na samo poraz zaostatka u odnosu na Jutu, koja drži najbolji skor lige.

Podelite vest: