Majami lako do trijumfa nad Jutom

Miami Heat Utah Jazz

Majami lako do trijumfa nad Jutom

Miami Heat Utah Jazz
Autor: Datum objave: 14.11.2021. Foto: All U can heat

Tajler Hiro je postigao 27 poena, te dodao 8 skokova i pomogao Majami Hitu da u subotu pobedi Jutu Džez sa 111-105.

Dankan Robinson je postigao 6 trojki i dodao 22 poena. Kajl Lauri je imao 21 poen, uz 6 skokova, 4 asistencije i 5 izgubljenih lopti. Majami je ovom pobedom prekinuo loš niz poraza od Klipersa, Nagetsa i Lejkersa.

“Bili smo fizički i psihički spremni da uđemo u ovu utakmicu”, rekao je Lauri. „Izgubili smo tri utakmice na ovom putu, a od te tri utakmice smo imali šansu u bar dve da pobedimo. Moramo samo nastaviti da radimo.” završio je Lauri.

Bojan Bogdanović je postigao 26 poena, 19 u četvrtoj četvrtini. Džordan Klarkson je dodao 25 poena, a Donovan Mičel 22 poena, 6 skokova, 4 asistencije i 5 ukradenih lopti. No, to nije bilo dovoljno da Juta Džez prekine loš niz od četiri poraza u poslednjih pet utakmica.

„Ne bih rekao da smo ovde u panici, ali mislim da je uznemirujuće“, rekao je Mičel. „Mislim da će to biti reč koju ću iskoristiti. Uznemirujuće je jer se poznajemo, znamo šta radimo. Samo trebamo izaći i uraditi ono što najbolje radimo.”.

Juta je iskoristila niz od 18-0 kako bi smanjila zaostatak od 22 poena u poslednjim minutima. Bogdanović je položio loptu u koš za kraj te serije i smanjio prednost Majamija na 109-105 na 14.5 sekundi do kraja. Hiro je pogodio dva slobodna bacanja na 10.9 sekundi do kraja. Juta je postigla koš u pet uzastopnih poseda u periodu od dva minuta i tako sebi stvorila šansu za kakvu takvu nadu o povratku u samu utakmicu i pobedu.

“Moramo nastaviti da se poboljšavamo u ovim situacijama”, rekao je trener Hita, Erik Spoelstra. „U defanzivi smo bili jako loši u ovih poslednjih šest minuta, samo smo pokušavali da izdržimo. Tri uzastopno zaustavljena njihova napada tokom tih šest minuta u bilo kom trenutku bi zatvorila utakmicu. Mi smo sami krivi što smo im dozvolili da postignu lake poene, i oni su to iskoristili.”

Robinson i Bam Adebajo su predvodili napad Hita u prvoj četvrtini. Robinson je postigao tri trojke, a Adebajo je zatvorio seriju od 21-2 sa četiri slobodna bacanja i zakucavanjem, te pomogao Majamiju da poveća prednost na 23-7.

Klarkson je sam vratio Jutu u igru. Postigao je 11 uzastopnih poena za samo 1:16, počevši od uzastopnih trojki, te je tako smanjio prednost Majamija na 27-24 u drugoj četvrtini.

Hit je napravio još jednu veliku seriju kako bi otvorio drugu četvrtinu i ponovo povećao prednost. Robinson je postigao uzastopne koševe i završio seriju od 16-3 koja je dovela Majami na 43-27.

 

„To je način razmišljanja koji moramo da pronađemo upravo sada“, rekao je bek Jute, Majk Konli. „Nismo to imali poslednjih nedelju dana, gde je osećaj hitnosti prisutan od početka, ne kada smo ispod 20 razlike, ne kada stvari ne izgledaju dobro.”

Juta je dva puta smanjila zaostatak na sedam poena razlike pre poluvremena, ali se nije približila sve do poslednjeg minuta. Majami je vodio sa čak 27 poena prednosti u drugom poluvremenu, povećavši rezultat na 93-66 i tako sebi obezbedio pobedu.

Podelite vest: