Trejd: Derik Fejvors stiže u Nju Orleans

"Trejdovi" New Orleans Pelicans Utah Jazz

Trejd: Derik Fejvors stiže u Nju Orleans

"Trejdovi" New Orleans Pelicans Utah Jazz
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 01.07.2019. Foto: Hoops Habit

Nju Orleans dobija:

  • Derika Fejvorsa

Juta dobija:

  • Pikove druge runde za 2021. i 2023. godinu, oba su bila u vlasništvu Nju Orleansa, ali su izvorno pikovi Golden Stejt Voriorsa.

Imajte na umu da ova razmena može biti deo i mnogo većeg trejda u koji bi mogli biti uključeni i ostali timovi. Nijedan trejd ne može biti kompletiran pre 6. jula, tako da dosta stvari može da se izmeni kako bi više odgovaralo timovima koji su uključeni.

“Win Win” situacija. Juta je jednostavno morala da se oprosti od Fejvorsa. Koliko god kvalitetan igrač bio, jednostavno se nije uklapao sa Rudijem Goberom i ta kombinacija je jedna od stvari koja je dovela do stagnacije Džezera.

Fejvors je u svojim mladjim danima bio krilni centar, što je do kraja karijere u Juti i igrao, ali je po trenutnom stanju stvari u NBA ligi centar, što će i igrati u dresu Pelikansa.

(FOTO: The Advocate)

Juta je morala da isprati trend koji se širi ligom, njihova odbrana je bila spektakularna, ali su na ofanzivnom delu jednostavno imali previše igrača koji su skupljali teren. Otuda će naredne sezone na mestu krilnog centra startovati znatno niži, ali i neopisivo bolji šuter, Bojan Bogdanović. I pored činjenice da bi Fejvors naredne sezone imao znatno manju ulogu, Juta je uspela da se dokopa dva pika druge runde. S obzirom koliko igrača poslednjih godina dominira ligom, a birano je u slabijoj rundi, ovo nije zanemarljivo.

Nju Orleans je, sa druge tačke gledišta, dao samo dva pika druge runde za vrhunskog startnog centra. Odbrana Pelikana će izgledati pakleno. Lonzo – Džru – Ingram – Zajon – Fejvors. Zaista vrhunska defanzivna petorka. Medjutim, javlja se već sada mali problem na ofanzivnom delu. Ukoliko niko od pomenutih značajno ne unapredi šut za 3 poena, ofanziva Nju Orleansa svešće se na što više kontra napada. Pozicioni napadi će u početku verovatno biti popularna “zapušena wc šolja.” Sastav će verovatno izgledati dosta dinamičnije sa Redikom na terenu, ali čiji minuti će u tom slučaju trpeti? Zajon na petici, bez Fejvorsa u sastavu?

Fejvorsu je sreću, putem Tvitera, na sjajan način poželeo dugogoišnji saigrač, Džo Ingls.

Podelite vest: