Bredli Bil produžio ugovor sa Vašingtonom

Washington Wizards

Bredli Bil produžio ugovor sa Vašingtonom

Washington Wizards
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.10.2019. Foto: NBC Sports

Prva zvezda tima jedina i svetla tačka u trenutnom timu Vizardsa, Bredli Bil, produžio je ugovor sa timom na dve dodatne godine, u kojima će zaraditi još 72 miliona dolara, iako mu je trenutni ugovor isticao tek leta 2021. godine. Odlični bek sada ima još četiri godine ugovora sa timom iz prestonice, a ukupna vrednost ugovora iznosi 130 miliona dolara.

(FOTO: NBA.com)

Druga godina novog produžetka, iliti četvrta godina ugovora ukupno, je u rukama Bredlija Bila. Sjajni šuter drži opciju da na leto 2022. godine postane slobodan igrač.

Po logici stvari, to će se najverovatnije i desiti. A razlog je, kao i u većini slučajeva – novac. Naime, Bil će tada biti desetogodišnji veteran, što bi mu po novom kolektivnom dogovoru dalo mogućnost da potpiše najveći ugovor u istoriji NBA lige. Vrednost ovog ugovora bi iznosila 266 miliona dolara.

Za ljubitelje zanimljivosti:

  • Bredli Bil u svom ugovoru ima i klauzulu što se tiče trejda. Naime, ukoliko do razmene dodje, Bil će dobiti dodatnih 15% od iznosa svoje godišnje plate kao bonus.
  • Takodje, Bil ima zanimljivu opciju u svojim rukama što se poslednje godine ugovora tiče – za razliku od većine sličnih opcija, Bil može da odbaci svoju poslednju godinu u bilo kom trenutku. Razlog ovom zanimljivom dodatku jeste taj što bi tim potezom svom eventualnom narednom timu olakšao situaciju što se manevrisanja budžetom tiče. Jedna godina ugovora manje može značiti i dosta niži pomenuti bonus prilikom trejda. Iznos bonusa tako može varirati i do razlike od 3 miliona dolara.
  • Takodje, Bredli će po slovu ugovora 50% svojih godišnjih plata u dve nove godine ugovora dobiti unapred.

Bredli Bil će “krvavo” zaraditi svoje milione, pogotovo u narednih par godina. Vizardsi se projektuju kao jedan od najgorih timova lige. Pogledom na sastav tima, nije teško ni zaključiti zašto. Pogotovo znajući da će Džon Vol sigurno propustiti i narednu sezonu zbog povrede ahilove tetive. Iz istog razloga mu je poznati sportski novinar, Stiven Smit u svom stilu “izjavio saučešće” zbog situacije u kojoj će se tim nalaziti.

Ipak, vlasni Ted Leonesis i novi generalni menadžer Tomi Šepard uspeli su prethodnih meseci, tokom intentzivnih pregovora, da predstave ovaj tim Vizardsa kao ekipu sa potencijalom i predstavili su na pravi način svoj plan kojim će strpljivo trasirati Vašington u sam krem lige. Najviše razloga za optimizam trenutno donosi Japanac, Rui Hačimura, od koga u taboru tima očekuju jako puno u budućnosti.

Podelite vest: