Ludilo Kajla Kuzme

Washington Wizards

Ludilo Kajla Kuzme

Washington Wizards
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 13.01.2022. Foto: Draft Kings

“Kako dovraga mislite spakovati 80 miliona🤣🤣”, napisao je dobri Kajl o šuškanju da će Filadelfija trejdati Ben Simonsa i Tobajaš Herisa u Atlantu.

Ništa posebno i čudno za Kuzmu ali pognuo nas je tako da razmislimo kakav je to ustvari lik.

Došao je u ligu 2017. godine, kao 27. pik prve runde na draftu i odmah je bio bačen na svetla velike pozornice. Stejples centar. Potpuno je zasenio Lonza Bola svojim partijama, a sebe etablirao kao potencijalnu krađu drafta. Igrao je odlično i veliki broj ljudi je u tim momentima videlo budućeg Ol-Star igrača. Nismo ga poznavali dovoljno, ispostaviće se.

Bio je i u timu najboljih novajlija te godine. Toliko dobar da, kada je Pelinka pakovao sve što se može spakovati za Dejvisa na kraju sezone 2018/19, on je uspeo da se zadrži. Kuzma je jedan od retkih koji su preživeli tu pijacu. Igrao je po sistemu toplo-hladno tokom cele sezone i nije bio baš prevelika pomoć Lebronu i Dejvisu. No ostavimo za trenutak košarku po strani.

Kajl Kuzma se sa svojim ritualnim autfitima polako pretvarao u Rasela Vestbruka (op.a. bitno za nastavak priče) a i šutirali su slično. Čitava jedna modna galerija mogla bi biti napravljena od odeće u kojoj je Kuzma dolazio na utakmice Lejkersa. Takođe, ne postoji boja u koju Kajl nije prefarbao svoju kosu tokom vremena iza nas. Pored toga, aktivno je iznosio svoja mišljenja o svemu i svačemu na Tviteru i često smo se na te Tvitove nasmejali, ali i prevrtali očima. Kada na to dodamo da se ozbiljno bavio repovanjem i snimanjem svojih singlova, mislim da nije ni čudo zašto je igra Kajla Kuzme krenula silaznom putanjom. Bio je vređan od strane novinara i navijača. Ono što je bitno, jeste da Kajla to nijednog trenutka nije doticalo, nastavio je po svom onako kako samo on zna.

Nakon osvojene titule sa Lejkersima i nakon jedne neuspešne sezone, Kuzma u avgustu 2021. godine biva trejd0van u Vašington. Pogodite za koga. Čak i ogromni Los Anđeles bio je previše mali za dva takva lika, Kajla i Rasela. Stejples centar to nije mogao trpeti, a modna industrija ostala je uskraćena za potpunu erupciju kreacija na ulazu u legendarnu dvoranu.

U Vašingtonu Kajl igra dosta ozbiljnije i bolje od početka sezone, a poslednjih desetak utakmica igra na Ol-Star nivou. Van terena ostao je onaj isti… Oduševljava na Tviteru, modne kritičare ostavlja bez teksta, pokazuje publici srednji prst nakon trojki. Kajl ponovo igra košarku kakvu je već pokazao da zna igrati i u ovom trenutku najbolji je igrač Vošingtona. Do kada će to trajati, ne znamo. Verovatno ne zna ni on sam. Kao što reče Bora Čorba, imam svoj mali svet i oko njega kineski zid. Sretno ti u tvom svetu, Kajle.

 

 

Pisao Almir Nakić, 13. januar 2022. godine.

Podelite vest: