Pelikansi izgubili dobijenu utakmicu

New Orleans Pelicans Washington Wizards

Pelikansi izgubili dobijenu utakmicu

New Orleans Pelicans Washington Wizards
Autor: Datum objave: 16.11.2021. Foto: NBC Sports

Spenser Dinvidi je u drugom poluvremenu postigao 19 od svojih 27 poena, a Vizardsi su izbrisali zaostatak od 19 poena, te tako pobedili Nju Orleans Pelikanse sa 105-100 u ponedeljak uveče za njihovu petu uzastopnu pobedu. Sa 10-3, to je njihov najbolji početak od kada su Buletsi otvorili sezonu 1974-75. godine sa skorom 11-2.

„Upravo smo se probudili, mislim da smo pritisnuli pravi prekidač“, rekao je Deni Avdija, koji je postigao 11 i imao 10 skokva, uz to i zaustavio Brendona Ingrama iz Nju Orleansa u četvrtoj četvrtini. „Kada igramo zajedno i imamo pravu energiju, veoma nas je teško zaustaviti.”.

Vizardsi su to uradili bez Ol-star beka, Bredlija Bila, koji je propustio drugu uzastopnu utakmicu zbog smrti svoje bake. Imaju 3-0 bez Bila ove sezone, dok su prošle sezone bez Bila imali 2-10 u takvim utakmicama.

“Nikada ne želimo da budemo bez Bredlija”, rekao je trener Vizardsa, Ves, koji očekuje da se Bil vrati ove nedelje. „Niko ne želi da ostane bez svog najboljeg igrača. Ali činjenica da možemo izdržati je sjajna.”

Pošto su Pelikasni omašili čak jedanaest uzastopnih šuteva iz igre, te su se Vizradsi vratili sigurnim defanzivnim skokom Avdije i Kentejvijus Koldvel-Popua uspeli da vrate meč u kolosek za njih i nasteve putem do pobede.

“Šutnuli smo 34 slobodna bacanja, pa smo pokušali da se spustimo stav i budemo agresivni,” rekao je Grin. “Jednostavno nismo mogli da izdržimo.”

Nju Orleans je izgubio 13. put u 15 utakmica ove sezone, sve bez Zajona Vilijamsona, zbog preloma u desnoj nozi. Ingram je predvodio tim sa 31 poenom u svojoj drugoj utakmici po povratku na teren od povrede kuka, a Jonas Valančiunas je dodao 16 poena i 9 skokova.

Podelite vest: