Potencijalni trejdovi Vašington Vizardsa

Washington Wizards

Potencijalni trejdovi Vašington Vizardsa

Washington Wizards
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 06.07.2021. Foto: Wiz of Awes

U pripremi članka o situaciji u taboru Vizardsa naišli smo na zanimljivu temu, a to su potencijalne razmene koje bi Tomi Šepard mogao da napravi kako bi doneo novi kvalitet timu.

Gledajući na situaciju i hipotetički govoreći da Bredli Bil neće napustiti Vašington (što je za nas najrealnija opcija) kao i da za Rasela Vestbruka i njegov ogromni ugovor ne mogu naći adekvatan trejd, prvi sledeći na listi igrača koji nosi vrednost, a po našem mišljenju je realni kandidat za trejd je Davis Bertans.

Odlični Letonac nije bio na nivou iz prethodne sezone, šutirao je slabije, ali i sa značajno umanjenim brojem pokušaja. Po našem mišljenju nije mu prijala saradnja sa Vestbrukom i nisu se baš najbolje razumeli. U svakom slučaju, igrački možda i ne paše perfektno iza Bila i Vestbruka. Činjenica je da ta trojka na terenu izgleda prilično limitirano defanzivno, te da bi i nešto slabiji šuter, ali čvršći i pokretljiviji u odbrani više doneo Vizardsima.

Uz Bertansa, vredan čip u pregovorima će biti i 15. pik na dolazećem draftu, pa ćemo naše imaginarne pakete zasnivati na Letoncu i pomenutom piku, skenirati situaciju u ostatku lige i probati da nadjemo adekvatne pakete.

Ukoliko se budu osećali baš hrabro i želeli da napadnu ozbiljan trejd, Vizardsi bi mogli da razmišljaju i o trejdovanju Denija Avdije.

Podelite vest: