Šta i kako dalje za Vašington Vizardse?

Washington Wizards

Šta i kako dalje za Vašington Vizardse?

Washington Wizards
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 06.07.2021. Foto: THE MEABNI

Ko će biti novi trener?

Vašington se posle nekoliko sezona zahvalio Skotu Bruksu. Saradnja nije produžena i sada su u potrazi za novim trenerom. Ono što su za sada pokazali jeste veliko strpljenje, nekoliko timova koji su posle njih ostali bez glavnog trenera već su pronašli novog, ali Vašington temeljno sprovodi razgovore sa kandidatima. Ovo su treneri koji su obavili bar jedan informacioni razgovor sa upravom tima:

Skot Morison

Možda i najmanje poznato ime od svih na listi. Morison je od 2017. u stručnom štabu Boston Seltiksa. Nije bio veliko košarkaško ime za vreme igračkih dana, a ranije je radio u mladjim kateogrijama Kanade.

Kris Kvin

Ni Kvin nije neko ko će probuditi snažna sećanja zaljubljenicima u košarku, ali je čovek koji je odigrao preko 240 NBA utakmica. Već sedam sezona je neizostavan član stručnog štaba Erika Spolstre.

Kris Fleming

Ljudima u Evropi najpoznatiji kao trener Brose Basketa duži niz godina, ali i kao nekadašnji trener reprezentacije Nemačke. Fleming već šest godina radi kao asistent u NBA ligi, a od 2019. godine je u štabu Čikago Bulsa.

Darvin Hem

NBA veteran. Preko 400 utakmica u najjačoj ligi sveta sa kontrolisanim protagonizmom. Okitio se titulom šampiona sa Pistonsima 2004. godine. Trenutno je asistent u stručnom štabu Majka Budenholzera, od 2018. godine.

Vili Grin

Zaljubljenicima u NBA najpoznatiji kao bivši košarkaš Filadelfija Seventisiksersa, gde je proveo najbolje igračke godine. Po završetku karijere tri sezone bio je član stručnog štaba Stiva Kera u Golden Stejt Voriorsima, a nakon što je Monti Vilijams preuzeo Finiks, Grin je postao deo Sansa. Neraskidiva veza nekadašnjeg igrača i trenera u vremenu koje su zajedno proveli u Nju Orleansu.

Sem Kasel

Nekada veliki igrač i trostruki šampion lige već par sezona se pominje kao potencijalni glavni trener nekog od timova. Sem Kasel je prigrabio neprocenjivo iskustvo radeći pod Flipom Saundersom i Dokom Riversom. Već 12 godina radi kao asistent u Vašingtonu, Klipersima i Filadelfiji.

Džamal Mozli

Pre dolaska Džejsona Kida, Džamal Mozli je figurirao kao najozbiljniji kandidat za prvog trenera Dalas, nakon odlaska Rika Karlajla. Bar bi tako bilo da je ispunjena želja Luke Dončića, sa kojim ima fenomenalan odnos. Mozli je, naime, poslednjih sedam sezona proveo u Dalasu kao asistent. Sada je, po rečima upućenih, u najužem krugu kandidata za posao glavnog trenera Vašingtona.

Ves Anseld mladji

Sin jedne od najvećih legendi Vašington Vizardsa, tadašnjih Buletsa, je neko o kome već par godina pričaju sa velikim poštovanjem u NBA krugovima i samo je pitanje vremena kada će postati glavni trener jednog od timova. Inače, Anseld je već nekoliko godina prvi pomoćnik Majk Melouna u Denver Nagetsima.

Podelite vest: