Van Gandi i Bruks napuštaju klupe svojih timova

New Orleans Pelicans Washington Wizards

Van Gandi i Bruks napuštaju klupe svojih timova

New Orleans Pelicans Washington Wizards
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 17.06.2021. Foto: USA Today

Nakon što su klupe Bostona, Portlanda, Orlanda i Indijane ostale upražnjene, još dva tima dodaćemo na tu listu.

Pelikani smenili Van Gandija

Nakon samo jedne sezone, ali očigledno jako neuspešne, Sten Van Gandi ostaje bez posla. Pelikansi su sezonu završili sa 31 pobedom i 41 porazom, te ponovo propustili plejof.

Čovek koji vuče košarkaške poteze unutar tima, Dejvid Grifin, priznao je da su Van Gandi i on pričali momentalno po završetku sezone, ali da su tada odlučili da je najbolje da obojica uzmu još malo vremena za dodatno mišljenje. Po svemu sudeći prvi instinkt bio je i pravi, pa će Nju Orleans u potragu za novim trenerom.

Očekuje se da Pelikani ponovo pregledaju listu kandidata od prošlog leta, a na njoj se nalaze Žak Von, Ime Judoka, Džejson Kid i Čarls Li. Novo ime je dosadašnji asistent Van Gandija, Fred Vinson, koji je prethodnih godina “pekao zanat” još kod Montija Vilijamsa i Alvina Džentrija.

Skot Bruks i Vašington nisu našli zajednički jezik

Iako je NBA javnost očekivala nastavak saradnje nakon velikog preokreta sezone, Skot Bruks i Tomi Šepard, generalni menadžer Vašingtona, nisu uspeli da nadju zajednički jezik, te će Bredli Bil i Rasel Vestbruk sa novim trenerom u dolazeću sezonu.

Vizardsi su bili na ivici da rasformiraju trenutni sastava na sredini sezone kada su debelo zaostajali za plejof timovima. Onda je usledila fantastična serija koja ih je dovela do mini turnira i uspešne popune plejof slike. Nisu mogli mnogo protiv Filadelfije, ali se očekivalo da uz Skotija Bruksa i udarni tandem bekova nadograde odličan drugi deo sezone i spremni udju u novu sezonu.

Za sada je prilično tiho na frontu Vašingtona, nemamo puno informacija o eventualnom novom treneru.

Podelite vest: