Džoš Ričardson u Bostonu, Tristan u Sakramentu

"Trejdovi"

Džoš Ričardson u Bostonu, Tristan u Sakramentu

"Trejdovi"
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 31.07.2021. Foto: The Smoking Cuban

Juče smo širom lige imali tri manje ili više zanimljive razmene.

Juta i Oklahoma

Prvo je Derik Fejvors postao član Oklahome. Juta je očistila deo budžeta slanjem ugovora Fejvorsa u redove Tandera, a Oklahoma je to naravno “naplatila” i budućim pikom prve runde. U ovoj razmeni Juta je dobila budućeg pika druge runde.

Boston, Atlanta i Sakramento

Sinoć kasno po našem vremenu obavljena je razmena u kojoj su učestvovala tri tima. Boston je poslao Tristana Tompsona u Sakramento, dok Atlanta dobija Delona Rajta kao svog novog rezervnog plejmejkera. Čitava razmena:

Boston dobija: Krisa Dana, Bruna Fernanda, budućeg pika druge runde.

Sakramento dobija: Tristana Tompsona.

Atlanta dobija: Delona Rajta.

Po navodima, Kris Dan se veoma moguće neće puno zadržati u Bostonu i za njega će biti pronadjen novi tim. Sakramento dobija potporu na centru u vidu Tristana, jer je startni centar Rišon Holms slobodan igrač. Delon Rajt će preuzeti ulogu rezervnog plejmejkera Atlanta Hoksa.

Boston i Dalas

Seltiksi nisu završili sa poslovanjem, daleko od toga. Jutros rano obavili su još jednu razmenu nakon koje je igrač tima postao Džoš Ričardson. Bred Stivens je često u prošlosti pominjao kako želi da Seltiksi postanu veći, a sada imaju šansu da to učine sa Ričardsonom koji je svoje najbolje sezone proveo u Majamiju igrajući hibridnog plejmejkera. Ne kažemo da će to biti slučaj i sada, ali nas ne bi čudilo da Džoš dobije dosta organizatorskih dužnosti. Još uvek nije poznato šta su Maveriksi dobili zauzvrat, ali su očistili preko 11M$ iz svog budžeta za narednu sezonu i oslobodili dodatni prostor pred tržište slobodnih igrača. Mavsi su navodno jako zainteresovani za Kajla Laurija.

 

 

Podelite vest: