Jako zanimljiv ugovor Dinvidija

"Trejdovi" Potpisi

Jako zanimljiv ugovor Dinvidija

"Trejdovi" Potpisi
Autor: Datum objave: 14.08.2021. Foto: The Washington Post

Spenser Dinvidi potpisao je trogodišnji ugovor sa Vašington Vizardsima u vrednosti od 62M$. Pored toga zatražio je i jedan krajnje neverovatan bonus.

Prvobitna razmena između Lejkersa i Vizardsa za Rasela Vestrbuka je proširena i uključuje pet timova, između kojih je i Bruklin koji je nakon “sign and trade” dogovora doveo Dinvidija.

Posle mnogo spekulacija da bi mogao završiti u Lejkersima ili Klipersima budući da je rodom iz Los Anđelesa, na kraju je potpisao za Vašington gde bi trebalo da uz Bredlija Bila (ukoliko uopšte ostane u timu) čini glavnu okosnicu novoformirane ekipe iz glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država.

Na predstavljanju Dinvidi je izjavio da još uvek ne doživljava sebe kao elitnog superstara, ali da se raduje izazovima u novoj ekipi budući da je prošle sezone odigrao samo 3 utakmice pre nego što je doživeo povredu prednjih ukršetnih ligamenata koja ga je odvojila od terena cele prošle sezone.

Ugovor Dinvidija je krajnje nesvakidašan jer pored “redovnih” bonusa sadrži i eventualni bonus za osvajanje šampionske titule u vrednosti od jednog dolara. Da, dobro ste pročitali 1$! Šta više, dodatno se izjasnio da bih želeo da ukoliko do toga dođe da mu to isplate u vidu 100 penija. Da li će do ove krajnje nesvakidašnje situacije i doći videćemo od 19. oktobra za kada je zakazan početak NBA sezone.

Bonusi:

1.5M$ ukoliko odigra 50+ utakimica.
571.000$ ukoliko tim stigne do finala konferencije.
400.000$ ukoliko tim stigne do velikog finala lige.
100.000$ ukoliko tim stigne do druge runde plejofa.
1$ ukoliko Vašington postane šampion.

Podelite vest: