Zvanično: Lauri Markanen je novi igrač Klivlend Kavaliersa

"Trejdovi" Potpisi

Zvanično: Lauri Markanen je novi igrač Klivlend Kavaliersa

"Trejdovi" Potpisi
Autor: Datum objave: 27.08.2021. Foto: Hoops Habit

Finski reprezentativac i sada bivši igrač Čikago Bulsa, 23.-godišnji Lauri Markanen je novi igrač Klivlend Kavalirsa. Ovu vest potvrdili su Adrijan Vojnarovski (popularni Woj) i Šams Karania preko svojih tviter naloga. Lauri Markanen je potpisao ugovor težak 67M$ na ukupno četiri godine i tako pojačao krilnu poziciju ekipe iz Ohaja.

Ovaj potpis je napravljen uz pomoć ”sign and trade” opcije,  gde su učestvovale tri ekipe. Uz Čikago Bulse i Klivlend Kavalierse, učestvovali su i Portland Trejl Blejzersi, pa je tako Ohajo napustio Leri Nens Džunior, koji je otišao put Portlanda, a u ”vetroviti grad” je iz Portlanda stigao Derik Džouns Džunior. Takođe, Bulsi  su dobili protektovani pik prve runde i jedan pik druge runde od strane Portlanda.

Finac je draftovan 2017. godine sa sedme pozicije od strane Minesote Timbervulvsa, ali pre nego što je i upisao nastup za istoimenu ekipu, Lauri je trejdovan u Bulse gde je u suprotnom smeru otišao Džimi Batler. Markanen je igrao četri sezone za Bulse i ujedno nastupio na ukupno  221 utakmici. Kroz karijeru u Čikagu, Markanen je u proseku beležio 15.6 poena, 7.1 skok, 1.2 asistencije uz 36.6% sa linije za tri poena i 50.9% za dva.

 

 

Podelite vest: