8 potencijalnih destinacija za Rasela Vestbruka

Oklahoma City Thunder Spekulacije

8 potencijalnih destinacija za Rasela Vestbruka

Oklahoma City Thunder Spekulacije
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 07.07.2019. Foto: International Business Times

Tokom jučerašnje ludnice jedna stvar je postala jasna, a to je da se veoma lako može desiti da Oklahoma Siti Tander krene u totalnu reizgradnju tima tako što će trejdovati dugogodišnje lice franšize – Rasela Vestbruka!

U tom pravcu, pokušali smo da pronadjemo najrealnije destinacije za tripl-dabl mašinu. Imajte na umu da su ove destinacije samo spekulacije sa naše strane i ekipe koje po našoj logici mogu profitirati dovodjenjem Rasa u svoje redove.

Timovi nisu poredjani po verovatnoći, niti bilo kojim drugim redosledom već potpuno spontano. Pa da počnemo:

  • Minesota Timbervulvsi

Vukovi su izvisili za Diandjela Rasela, koji je dobio ogroman novac za odlazak u Golden Stejt, nešto što verovatno niko drugi nije bio spreman da ponudi. Minesota tako ostaje sa rupom na poziciji pleja, u kakvom je padu u karijeri Džef Tig on to trenutno i jeste nažalost, a Vestbruk bi mogao da bude idealno rešenje. Minesota će teško dovesti igrača njegovog renomea na tržištu slobodnih igrača, tako nešto se čini mi se nikada nije desilo, tako da su ovakvi trejdovi jedini način za dovodjenje vrhunskog igrača. Otuda i ne čude navodi da je Minesota jedan od dva tima koji su prvi kontaktirali Oklahomu nakon poslednjih dešavanja. Najbolje godine Karl Entoni Taunsa uveliko dolaze, a Minesota nije napravila ništa kako bi njegov kvalitet pretvorila u značajne, plejof pobede. Vestbruk bi verovatno bio najbolji igrač sa kojim je Tauns ikada igrao.

  • Finiks Sansi

Tim iz Arizone je vukao strašno čudne poteze ovog leta, po onome što trenutno vidimo oni nisu značajno bolji nego prošle sezone, iako je Rubio najbolji plej koji je tim imao u poslednjih . Rasel bi svakako bio velika nadogradnja i za Španca. Rubio je pre samo nekoliko dana dogovorio ugovor sa Finiksom, ali to svakako nije nešto što bi timove sprečilo da unaprede ekipu. Pogledajte samo situaciju Blejka Grifina i Los Andjeles Klipersa. Uprava Finiksa do jutros nije ni znala da će Vestbruk biti dostupan u pregovorima. Nakon što Rubio potpiše ugovor, moraće da prodje odredjeni period kako bi mogao da bude trejdovan, ali to nije nešto što će eventualno stopirati Raselov trejd.

  • Majami Hit

Pet Rajli je poznat kao neko ko se neće libiti da učini sve što je u njegovim rukama kako bi tim koji vodi bio što bolje pozicioniran u borbi za titulom šampiona. Jedan od najvećih pobednika u istoriji lige. Majami je stigao do Džimija Batlera, ali jasno je da sam Batler ne donosi težinu dovoljnu da Hit bude smatran jednim od kandidata za najviše domete. Ali kada bi dodali Vestbruka? Raselova i Džimijeva igra možda nisu preterano kompatibilne, ali ako bi ih okružili sa 3 igrača koja će njihove nedostatke nadomeščavati, Majami bi mogao imati ozbiljnu silu u svom taboru. Već su se pojavile informacije da uprava Majami Hita (čitaj – Pet Rajli) apsolutno obožavaju Vestbruka.

  • Šarlot Hornetsi

Pominjali smo već u slučaju Sansa, Šarlot je možda potpisao Rožira, ali to ne mora da znači da je njegovo mesto u narednoj sezoni uklesano u kamenu. Kada prodje odredjeni period i kada Rožir bude dostupan za trejd, mislim da Hornetsi ne bi oklevali jedne sekunde da ga pošalju u Oklahomu. Majkl Džordan je rodjeni pobednik, mučna reizgradnja tima nije u njegovoj krvi i mislim da bi bez problema “potegao obarač” na razmenu koja bi u Šarlot dovela Rasela Vestbruka. Hornetsi bi tim potezom ekspresno izleteli iz dugogodišnjeg sivila, jer dok to možda ne bi mogao da radi trenutno na Zapadu, Vestbruk je igrač koji bi bukvalno sam mogao da odvuče Šarlot Hornetse do plejof mesta na oslabljenom Istoku. U ovoj teoriji nije mala stvar ni to što je Rasel Vestbruk jedno od zaštitnih lica “Džordan” brenda.

  • Orlando Medžik

Tim sa Floride je prošle sezone konačno prekinuo post i plasirao se u plejof. Tamo su imali dovoljno kvaliteta za jednu pobedu protiv budućih šampiona sveta, Toronto Reptorsa. Očigledno je da Orlandu treba još jedan vrhunski igrač kako bi napravili iskorak, a Rasel Vestbruk bi mogao da bude idealan spoj. Samom Vestbruku bi igra u pik en rolu sa Nikolom Vučevićem mnogo više odgovarala nego li sa Stivenom Adamsom. Dok Adams jeste jedan od najboljih pik en rol igrača u ligi, njegov nedostatak u šutu spolja u kombinaciji sa sličnim problemima Vestbruka jako su narušavali Oklahomin spejsing tokom godina. Vučevićeva mekana ruka donela bi Raselu novu širinu i prostor u reketu kakav nije video godinama.

  • Čikago Buls

Zašto da ne? Bulsi su, jednostavno Bulsi. Toliko godina nelogičnosti ili jednostavnije gluposti nakon Majklove ere. Čikago je par godina “spašavala” genijalnost Derika Rouza, ali su Džon Pakson i Gar Forman (rukovodeći u upravi Bulsa još od 2009. godine, a i pre toga su imali funkcije u timu, “popularna” kombinacija “GarPax”) i u tom periodu izneverili tim. Nisu uspeli da Rouza okruže pravim igračima i nisu iskoristili potencijal najmladjeg MVP u istoriji lige. Ekipa ide napred bez vizije, bez ideje. Pravac u kojem se kreće Čikago je potpuna nepoznanica, verovatno i za njih same. Serija nelogičnih poteza nastavila se i ovog leta. I dok se potpisivanje Šatoranskog nakog draftovanja Vajta, kao i dovodjenje Tada Janga u mladu i netakmičarsku ekipu Bulsa možda ispostave kao ispravni potezi u budućnosti, istorija nam jednostavno dozvoljava da njihove poteze preispitujemo. Rasel Vestbruk bi mogao da bude rešenje za sve muke. Markanen je fin talenat, ali još uvek samo to. Lavin je već godinama oslovljavan kao jedan, pa iako je napravio iskorak i dalje to čini bez velikog broja pobeda. Zašto jednostavno ne pokušati sa Raselom i ekipu okružiti igračima koji će mu odgovarati? Bilo bi dovoljno da navijačima Čikaga ponovo donese malo uzbudjenja i vrati veru u tim. Bulsi bi momentalno postali kandidati za plejof, a ko zna, uz još jednog kvalitetnog igrača možda i više. Odnekle mora da se počne.

  • Njujork Niks

Ah, Njujork, Njujork. Toliko dugo navijači Niksa pate za najboljim igračima lige, toliko dugo nisu imali veliku zvezdu, toliko dugo se nisu borili ni za šta više od par plejof pobeda. Karmelo Entoni je probao, ali nije imao dovoljno. Rasel Vestbruk bi mogao biti melem za sve rane. Njegova energija i stil igre odlike su koje se poklapaju sa “zahtevima” Medison Skver Gardena. Njegova ličnost potpuno odgovara Niksima. I dok mnogi govore kako je Rasel sjajan i povučen lik privatno, “van kuće” on je ekscentrik kojeg bi kamere Njujorka obožavale. Er Džej Beret je neko ko uliva nadu navijačima Niksa, ali on nije reinkarnacija Majkla Džordana. Njegovom napretku svkakao bi doprinelo skidanje tereta sa ledja u prvih nekoliko godina u ligi. Vestbruk je svakako igrač koji je idealan za taj posao. Raselova igra bila bi potpuno nekompatibilna sa Džulijusom Rendlom, ali Njujork bi morao nešto da pošalje u Oklahomu kao deo trejda – Rendl bi bio idealan kandidat.

  • Detroit Pistons

Po informacijama koje se mogu pronaći kod NBA novinara, Detroit je, uz Minesotu, jedan od dva tima koji je prvi kontaktirao Tandere. Pored toga, Pistonsi su i znatno agresivniji tim u pregovorima. Detroit ima očiglednu rupu u produkciji sa pozicije plejmejkera, Redži Džekson je bio totalno nekonstantan prethodnih sezona i Iš Smit je, kao rezervni plejmejker, nereteko završavao utakmice umesto Džeksona. Pistonsi su pokušali da ublaže taj pad u kvalitetu potpisivanjem Derika Rouza ovoga leta. Ali i pored najbolje sezone u poslednjih nekoliko godina, iznad Rouza je ozbiljan upitnik što se zdravlja i spreme tiče. Svaki put kada bi odigrao preko 30 minuta na utakmici prošle sezone, Rouz bi morao da odmori u narednoj. Koliko god navijači voleli da vide Rouza u starom izdanju, to izgleda više nije moguće, bar ne u konstantnim minutima. Vestbruk bi bio idealan partner Blejku Grifinu. Grifin je razvio odličan šut spolja i pik en rol kombinacija ove dvojice bila bi verovatno atletski najnadarenijia u celoj ligi. Posle Blejkove fantastične sezone, Pistonsima je jasno da ih od ozbiljnijih plasmana deli “samo” nedostatak još jednog vrhunskog igrača. Oni Rasela Vestbruka vide kao to rešenje.

Podelite vest: