Daril Mori više nije generalni menadžer Hjustona

Houston Rockets Spekulacije

Daril Mori više nije generalni menadžer Hjustona

Houston Rockets Spekulacije
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.10.2020. Foto: Space City Scoop

Pali smo matematiku, ostalo je samo fizičko – Daril Mori više nije generalni menadžer Hjuston Roketsa!

“Otac” analitike u NBA ligi više ne povlači poteze unutar Raketa. Mori je osetio potrebu da se povuče sa svoje pozicije, nakon nekoliko sezona na čelu tima i neuspešne potere za titulom, o kojoj smo pisali. Glavni odgovorni u timu iz Hjustona od 2007. godine. Od tada, Rakete su zabeležile najviše pobeda u ligi posle San Antonio Spursa, ali kao što smo već naveli, niti jednom nisu došli do krajnjeg cilja.

Analitika kojom se Mori vodio – trojke i polaganja pre bilo čega drugog – nije se završavala samo čisto na terenu. Bio je ubedjen da je za osvajanje titule potrebno najmanje dve velike zvezde. Tako je tokom svojih godina na čelu tima u Hjuston (nakon Hardena) uspeo da privoli Dvajta Hauarda, Krisa Pola i Rasela Vestbruka. Niko nije pomogao Hardenu da dodju do zajedničkog cilja.

(FOTO: Yahoo Sports!)

Novi generalni menadžer tima biće Rafael Stoun. Stoun je bivši košarkaš Vilijmas koledža i diplomirani pravnik sa Stenforda. U opertivnom timu Hjustona je od 2005. godine, dok je 2019. promovisan u Morijevog zamenika nakon odlaska Rosasa u Minesota Timbervulvse.

Kao što smo pisali u pomenutom tekstu, mnogo je posla pred Hjustonom, a prvi na listi zadataka je zapošljavanje novog trenera nakon odlaska Majka D’Antonija. Posao u kom će i sam Daril Mori pomoći upravi tima, sa kojom se razišao na prijateljski način.

Po trenutnim navodima, tri imena se izdvajaju – Džef Van Gandi, Stiven Silas i Džon Lukas. Džef Van Gandi, bivši trener Niksa i upravo Raketa, trenutno komentator na ESPN-u je favorit. Stiven Silas radi kao pomoćnik u Dalas Maveriksima, a danas će obaviti i drugi razgovor sa upravom tima. Džon Lukas je bivši, kontroverzni košarkaš tima iz Teksasa. Već 5 sezona je član stručnog štaba, za koje vreme je izgradio odlične odnose sa zvezdama tima, što mu sa te strane daje prednost u odnosu na ostale kandidate.

(FOTO: Essentially Sports)

Nakon izbora trenera, Hjuston će morati u hitnu i brzopoteznu rekonstrukciju tima, jer je njihov “small ball” doživeo bolno prizemljenje. Najinteresantnije vesti što se igračkog kadra tiču stižu od Brendona Robinsona, ekstravagantni novinar čiji kredibilitet raste iz godine u godinu. “Scoop B” navodi da je na radaru Hjuston Roketsa niko drugi do Džoel Embid! Teško je zamisliti da Hjuston može doći do kamerunskog centra, a da se ne rastane sa Raselom Vestbrukom, te tim Hjustona naredne sezone (ponovo) može izgledati dosta drugačije.

Podelite vest: