Dejvis potpisuje novi ugovor sa Lejkersima

LA Lakers Slobodni igrači Spekulacije

Dejvis potpisuje novi ugovor sa Lejkersima

LA Lakers Slobodni igrači Spekulacije
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.10.2020. Foto: NBA.com India

Nije prošlo ni nedelju dana od kada su podigli pehar namenjen šampionu lige, ali NBA karavan ne čeka nikoga, točkovi ne staju, pa tako ni operativci Lejkersa.

Šams Karanija je danas dao uvid u situaciju što se šampiona tiče. Najveće i najvažnije pitanje, to jest odgovor, obradovaće sve fanove čuvene franšize iz Los Andjelesa – Enotni Dejvis planira da iskoristi opciju u ugovoru i postane slobodan igrač, ali i odmah nakon toga potpiše novi, dugogodišnji ugovor sa Jezerašima!

(FOTO: Los Angeles Times)

U sličnoj situaciji je i Kentavijus Kaldvel-Poup. Večito osporavani bek odigrao je jako dobro u plejofu, te je mišljenje njegovog tima da može do dugogodišnjeg unosnog ugovora pred narednu sezonu. KCP je takodje imao opciju u ugovoru po kojoj bi produžio saradnju sa Lejkersima na još godinu dana i zaradio nešto preko 8 miliona dolara. Kaldvel-Poup i njegovi agenti očigledno očekuju dosta više nakon šampionske titule.

Još nekoliko zanimljivih imena se pominje, a jedno je svakako Kajl Kuzma. Dvadesetpetogodišnji košarkaš nije imao perfektnu sezonu, ali timovi jednostavno znaju koliko Kuzma može i da nije taj tip igrača koji će najbolje partije pružati iza dva takva majstora kalibra Džejmsa i Dejvisa. Postoji nekoliko timova u ligi koji su zainteresovani za Kuzmine usluge i to timova koji žele da mu daju legitimnu šansu da bude lider ekipe.

Jedan od igrača koji je imao verovatno najveći doprinos tituli iza udarnog dvojca bio je Režon Rondo. Super inteligentni plejmejker takodje ima opciju u ugovoru koju će odbiti i postati slobodan igrač po završetku sezone. Po onome što je pokazao u plejofu, kao i po pisanju američkih novinara, Rondo je ponovo na ceni! Naime, jedan tim se, pored naravno Lejkersa, izdvaja u navodnoj poteri za Rondom, a to su Njujork Niksi. Tim sa Menhetna želi iskusnog plejmejkera koji će pogurati ekipu u pravom smeru. Do sada su se povezivali sa Krisom Polom i Raselom Vestbrukom, ali Rondo je opcija po kojoj ne bi morali da se odreknu nijednog igrača niti budućih pikova. Po osvajanju titule Ronda su upitali da li će razmišljati o ponudama mimo Lejkersa:

“Definitvno ću razmišljati. Naravno, uvek razmišljate o ponavljanju sezone sa sjajnom grupom momaka i stručnim štabom. Ne mogu da zahvalim dovoljno tim momcima što su mi dali šansu prethodne dve godine. Bile je fenomenalno igrati za ovu organizaciju.”

(FOTO: Essentially Sports)

Nije samo Rondo “osvežio” svoju karijeru. Budući član kuće slavnih, Dvajt Hauard, centar koji je pre početka sezone bio smatran toksičnim, momak koga bukvalno niko nije želeo u svom sastavu, odigrao je iznad svih očekivanja. Pre svega, ostao je prizeman što se svoje uloge u timu tiče. Najveći problem Hauarda u prethodnim sezonama je bio taj što je pokušavao da “zagrize više nego što je mogao da sažvaće”, želeo je da bude glavni igrač timova u kojima je nastupao, da ga tretiraju kao zvezdu, ali nakon silnih povreda i sada već u poznim godinama on to jednostavno više nije. Ovu sezonu je sam nazvao iskupljenjem, ne samo navijačima Lejkersa. Nakon predstava Entonija Dejvisa i Nikole Jokića u plejofu timovi širom lige su postali svesni da centarska košarka i dalje živi, ma koliko savremeni stručnjaci želeli da je otpišu. Shodno tome isti ti timovi moraju biti opremljeni da najbolje visoke igrače sveta brane – tu Hauardova vrednost dobija na ceni. Mimo Lejkersa koji će verovatno pokušati da zadrže čitav šampionski sastav, jedno zanimljivo ime medju zainteresovanim timovima se provlači kroz NBA kanale, a to su Golden Stejt Voriorsi.

(FOTO: USA Today)

Za kraj “bombica”. Novinar Lejkersa, Erik Pinkus, prenosi da postoji realna opcija da Lejkersi napadnu trejd za Krisa Pola. Iskusni plejmejker bi navodno voleo da se vrati u Los Andjeles, ima Lebronovo poverenje, a NBA operativci širom lige veruju da će MVP finala pokušati da iskoristi svoj uticaj i nagovori Pelinku da sastavi “trejd paket” za odličnog plejmejkera. Samo sastavljanje paketa već bila bi viša matematika s obzirom na situaciju sa budžetom Lejkersa. Zbog toga smo već pisali da ne verujemo da će Pol završiti kao Jezeraš kada smo razmišljali o njegovoj sledećoj destinaciji.

 

 

 

Podelite vest: