Lauri i Derouzen ponovo zajedno?

Miami Heat Slobodni igrači Spekulacije

Lauri i Derouzen ponovo zajedno?

Miami Heat Slobodni igrači Spekulacije
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 02.08.2021. Foto: Insider Voice

Poznato je koliku ljubav jedan prema drugom gaje bivši saigrači Demar Derouzen i Kajl Lauri. Sada, tri godine nakon što ih je Masai Užiri (sa pravom) rastavio, obojica su slobodni igrači i postoji ozbiljna mogućnost da će ponovo deliti svlačionicu.

(FOTO: Sports Illustrated)

Adrijan Vojnarovski sinoć je izjavio da se Majami pozicionirao kao glavni kandidat za “sign and trade” sa Torontom, nakon što su juče iskoristili opciju i produžili ugovor s Dragićem, kako bi mogli da izjednače plate u pomenutoj razmeni. Majami će pride verovatno morati da se oprosti i od jednog mladog igrača, kao i pika.

Bila bi to mala cena za jedan jako kvalitetan tim. Jeste, imali problema sa tim gorućim pitanjem i glavnom temom širom lige – šutem za 3 poena, ali bi Spolstra na raspolaganju imao strašno kvalitetan tim. Goran Dragić je i dalje odličan i koristan igrač, ali nema sumnje da je Lauri na nekom drugom nivou što se spreme i izdržljivosti tiče, pravi pit bul, rodjeni pobednik i igrač koji je bio medju liderima po broju odigranih minuta u proteklih nekoliko sezona.

Demar Derouzen je prešao put od verovatno najprecenjenijeg do najpotcenjenijeg NBA igrača za samo 3 sezone. Iako nije postigao veće uspehe sa San Antoniom, igrao je najbolju košarku života. Šut za 3 poena nikada nije sustigao, ali pregled igre jeste. Po poslednjim navodima, Demar bi bio spreman da igra za manje od 10 miliona dolara godišnje, kako bi sebe stavio u poziciju da igra značajnu košarku ponovo i ponovo udružio sa Laurijem. Bio je na pragu “njegovih” Lejkersa, ali je nakon dolaska Vestbruka ta opcija otpala.

Zajedno sa Adebajom i Batlerom, Spolstra bi imao jako zanimljiv tim na raspolaganju. Pored oslobodjenog Igudale i Dragića čiju su opciju iskoristili, Majami ima posla sa još dva slobodna igrača iz svojih redova – Dankanom Robinsonom i Kendrikom Nanom.

Podelite vest: