Lilard bi voleo da rasformi trio Blejzersa?

Portland Trail Blazers Spekulacije

Lilard bi voleo da rasformi trio Blejzersa?

Portland Trail Blazers Spekulacije
Autor: Datum objave: 07.11.2021. Foto: TrendBasket

Još otkad je Denver eliminisao Portland iz prve runde prošlosezonskog plej-ofa (4:2), sudbina Dejmijena Lilarda bila je konstantan predmet rasprave u NBA krugovima. Iako je u više navrata javno govorio da ceo svoj igrački život želi da posveti klubu koji ga je izabrao na draftu i da ga nikad ne bi napustio radi lova na prsten sa nekim “Super timom”, Dejm je posle šeste utakmice protiv Nagetsa, u kojoj su Blejzersi kod kuće ispustili 14 poena prednosti iz treće četvrtine, postavio intrigantan citat na svom Tviter profilu. Bio je izvučen iz jedne od pesama pokojnog američkog repera Nipsija Hasla, a u slobodnom prevodu bi glasio:

“Koliko dugo bi trebalo da ostanem posvećen? Koliko vremena će proći pre nego što trud dočeka prilike?”.

Upravo time, kao i pojedinim novinarskim izveštajima u danima nakon novog razočaravajućeg završetka sezone, dat je povod da se licitira o destinaciji kojom bi bilo najbolje da Dejm zameni Oregon. Iz različitih izvora se tvrdilo da je sastavio spisak klubova u koje bi rado otišao, od kojih su najviše spominjani Filadelfija i Niksi, ali rasplet je takav da je Lilard očigledno dao šansu novom treneru Čonsiju Bilapsu, koji je bio njegova lična želja, te ga i u desetoj sezoni zaredom gledamo u istoj uniformi. Da navijači Blejzersa mirnije spavaju, Lilard u svojim izjavama više ne naglašava da je tu “za sada“, već u poslednje vreme uverava da je njegova sudbina potpuno vezana za Blejzerse.

Ipak, danas su osvanule zanimljive informacije, koje tvrde da je takvo izražavanje deo Lilardove taktike. Prema saznanjima koja ima Kevin O’Konor sa portala “The Ringer”, Lilard i ljudi iz njegovog kampa na taj način pokušavaju da generalnim menadžerima drugih klubova pošalju poruku da njegov odlazak iz Blejzersa definitivno nije u opticaju, a ujedno ih navedu da odustanu od pokušaja njegovog dovođenja. Sa kojim ciljem? Pa, navodno da se fokus prebaci na Si Džej Mekoluma i Jusufa Nurkića. Ponude za njihove usluge su vrlo retko stizale, a i kad bi stigle, ne bi bile zadovoljavajuće. Lilard je svestan da klubu to ne ide u prilog i da je trejdovanje bar jednog od dvojice njegovih dugogodišnjih pomoćnika neminovan kako bi se kvalitet rostera eventualno pospešio.

Moguće je da je to poslednje sredstvo kojim se Lilard služi u nameri da oformi šampionski tim u Portlandu. Ukoliko ne da rezultat, traženje trejda bila bi izvesna stvar, a prema njegovom sopstvenom priznanju u intervjuu za “The Athletic” od pre nekoliko dana, razmatrao ju je još letos, kada su se Lebron Džejms i Entoni Dejvis sastali sa njim u Los Anđelesu, ali je ipak brzo odbacio tu ideju.

Tekuća sezona za trećeg strelca lige iz prošle godine se ne odvija slavno, pošto je posle deset odigranih utakmica realizovao svega 35,1% svojih šuteva iz igre, dok mu je poenterski prosek na nikad nižih 18,5. Sa vedrije strane, Blejzersi su uprkos tome ostvarili polovičan skor.

Podelite vest: