Noel tužio super-agenta!

New York Knicks Spekulacije

Noel tužio super-agenta!

New York Knicks Spekulacije
Autor: Datum objave: 27.08.2021. Foto: USA Today

Košarkaš Nju Jork Niksa, Nerlens Noel, tužio je super-agenta Rič Pola za izgubljenu zaradu od 58 miliona dolara.

Pre samo nekoliko nedelja Denis Šruder potpisao je ugovor za nešto manje od 6M$, nakon što je u toku sezone odbio čak 80 od strane Lejkersa. Ali pre njega sličnu odluku je doneo Nerlens Noel, koji je odbio 70 miliona od Dalas Maveriksa 2017. godine.

Naime, Noel je prisustvovao rođendanskoj zabavi Bena Simonsa. Rič Pol mu je prišao i ubedio ga da je on igrač vredan 100 miliona dolara i da mu on može obezbediti taj novac ukoliko otpusti svog tadašnjeg agenta. Noel je tako i postupio, otpustio je svog agenta još za vreme žurke i potpisao za Rič Pola, koji mu je rekao da odbije ponudu Dalas Maveriksa od 70 miliona i potpiše jednogodišnji ugovor. Tako bi se rešio restrikcija i kvalifikovao se za maksimalni ugovor. U dolazećoj sezoni Nerlens se povredio i propustio 42 utakmice, te očigledno posle povrede ponude nisu bile ni blizu unosne kao ona Dalasova.

Noel od tada igra za veteranske “minimalce”. Prvo je potpisao za Oklahomu, a zatim i za Nju Jork Nikse – nikada nije bio blizu tog novca. Optužio je Pola da nije slušao ponude pojedinih timova. Rič Pol, koji nije omiljeni među ostalim agentima, timovima, ali i novinarima je očigledno napravio grešku. Ipak, nije za očekivati da Noel dobije bilo šta iz ove tužbe osim verovatno umanjen kredibilitet svog bivšeg agenta.

Ovo je još jedna lekcija za sportiste. Garantovani ugovori su očigledno sigurniji od “mačke u džaku”. Ukoliko niste iz reda najboljih igrača u ligi poput Lebrona i Durenta, kockanje se vrlo često obije o glavu. Noel je imao dovoljno sreće i sposobnosti da ovog leta ipak potpiše nešto unosniji ugovor sa Njujork Niksima.

 

Podelite vest: