“PG”, Klej, pa opet Lebron…

NBA Spekulacije

“PG”, Klej, pa opet Lebron…

NBA Spekulacije
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 15.04.2024. Foto: Sports Illustrated

Džordž gleda ka Istoku?

Kit Pompi je novinar Filadelfija Seventisiksersa sa najviše kredibiliteta, a on je nedavno objavio da će Siksersi svim silama “napasti” Pola Džordža ovog leta, ukoliko ne potpiše produžetak saradnje sa Klipersima.

Uz okosnicu tima, Džoela Embida i Tajrisa Meksija, Filadelfija ima 65 miliona dolara u budžetu za nova pojačanja dolazećeg leta, a “PG” je, sa razlogom, meta broj jedan.

(Foto: IndyStar)

Džordž je savršeni komplementarni igrač. Košarkaš bez ega, koji svoje kvalitete stavlja u službu tima, a savršeno “paše” uz praktično bilo kog igrača lige. Dugački, vrsni defanzivac, koji ne stavlja sebe u prvi plan ofanzivno iako ima svo pravo da to učini u velikom broju timova lige. Filadelfija će, bez sumnje, imati veliki broj protivnika ukoliko Klipersi propuste šansu i ne potpišu Džordža pre nego što se tržište slobodnih igrača otvori u julu.

Detroit Pistonsi i Juta Džezeri imaju puno prostora u budžetu za slobodne igrače, ali zanemarimo ih jer su još uvek veoma daleko od neke konkurentske košarke, ali… Šta mislite o Oklahomi? O San Antoniju? Da li igrači već sada vide Viktora Vembenjamu kao nekoga ko će uskoro moći svoju ekipu da vuče daleko u plej-ofu? To su timovi koji bi mogli da pomrse račune Siksersima, jer imaju dovoljno prostora u budžetu da privole Ol-Star igrača i ponude mu maksimalnu platu.

Podelite vest:
2
1