Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 03.06.2019. Foto: Valley of the Suns

Finiks Sansi će birati šesti na dolazećem draftu. Primarni cilj tima iz Arizone ovog leta jeste da u svoje redove dovedu kvalitetnog plejmejkera, pozicija sa kojom kubure već nekoliko sezona.

Kako će dva najbolja pleja koja ove godine izlaze na draft, Dža Morent i Darijus Garland, verovatno biti pokupljeni pre nego što oni dodju na red, uprava Finiksa je odlučila da svog pika “baci u promet.”

Sansi žele da u zamenu dovedu iskusnog plejmejkera, koji bi ekipu predvodjenu mladim snagama, Devinom Bukerom i Diandreom Ejtonom, konačno trasirao ka igranju značajnih utakmica posle više neuspešnih sezona.

Nakon novosti o statusu Krisa Pola, CP3 je postao idealna meta. Medjutim, dugogodišnji novinar Sansa, Džon Gambadoro, izjavio je da Pol, Majk Konli i Lonzo Bol nisu opcija za upravu Sansa. Što neku grupu dostupnih kvalitetnih plejmejkera sužava na Kajla Laurija i Gorana Dragića.

(FOTO: Toronto Raptors / Twitter)

Kapiten Toronta je odličan kandidat. Lauri ima još godinu dana ugovora, a Masai Užiri je probao da ga trejduje još u februaru. Ukoliko Kavaj Lenard ne ostane član tima, Užiri bi mogao da krene u reizgradnju tima oko Sijakama. U tom slučaju ovako visok pik na draftu dodatno bi dobio na težini. Njihova nesreća je što Kavaj odluku neće doneti pre prvog jula. Lauri je takodje zaradio gomilu dodatnog kredita igrama koje su pomogle timu da stigne do finala NBA lige, prvi put u istoriji franšize.

(FOTO: Yahoo Sports)

Majami ima velikih problema. Ekipa je zaglavljena u mediokritetu, a mesta u budžetu ne da nema, već on sada prelazi glavnu postavljenu granicu. Pet Rajli bi trejdovanjem Dragića ponovo prodisao, dok bi kasnije mogao da iskoristi pik Sansa kako bi ubedio treći tim da preuzme ugovor Hasana Vajtsajda. Majami bi ovim potezima znatno rasteretio budžet. Dragić i Vajtsajd će sledeće sezone kombinovano inkasirati 46,3 miliona dolara.

Ipak, trenutno su možda najrealniji saradnik Bruklin Netsi!

(FOTO: Nets Daily)

Pročulo se prethodnih dana da je tim koji predvodi Šon Marks zainteresovan da se “popne” na draftu. Netsi će 20. juna birati sa 17. pozicije i veruje se da im je šesti pik Sansa jako primamljiv. Sansi pokazuju ozbiljno interesovanje za Spensera Dinvidija koji bi bio idealno rešenje za ovu ekipu. Odlična visina za plejmejkera, sposoban u odbrani, odličan u organizaciji napada. Bio bi idealan partner Devinu Bukeru.

Medju novinarima Finiksa povela se dilema oko idealnog scenarija za trejd i on bi izgledao ovako:

Sansi dobijaju 17. pik Bruklina, Dinvidija i Rodiona Kuruca. 

Bruklin dobija 6. pik, Ti Džej Vorena i Elija Okoboa.

Kuruc bi bio idealan partner visokih sa Ejtonom, kojem bi svoji šuterskim sposobnostima dao mnogo više prostora u srcu reketa. Takodje, Sansi bi se pametno spustili na poziciju sa koje bi mogli da izaberu momka koji im se najviše svidja na ovom draftu – Grenta Vilijamsa.

Ukoliko Bruklin potpiše Kajri Irvinga, a trenutno su po kladionicama veliki favoriti, odlični Dinvidi bi sledeće godine mogao da ima mnogo manje prostora. S toga bi pik, Voren i Okobo (francuski plejmejker u koga je Marks zaljubljen još od prošle sezone i koga je hteo da izabere na draftu) bili odličan povratni paket.

Podelite vest: