Problem Kajri Irving – Šta je rešenje za Netse?

Brooklyn Nets Spekulacije Timovi

Problem Kajri Irving – Šta je rešenje za Netse?

Brooklyn Nets Spekulacije Timovi
Autor: Datum objave: 12.10.2021.

Odavno je poznat stav Kajrija Irvinga o samoj vakcinaciji protiv koronavirusa, ali kako vreme prolazi sve više je izvesno da problematika Irvingovog slučaja može skupo koštati franšizu Bruklin Netsa i dovesti do velikih problema u sezoni koja je pred nama.

Glavni od svih problema predstavlja činjenica da ukoliko ne promeni mišljenje i ne vakciniše se, Irving neće imati pravo nastupa ni na jednoj od domaćih utakmica koje Bruklin bude igrao naredne sezone, što već, pre svega igrački, čini ekipu Bruklina poprilično inferiornijom u borbi za najviši plasman koji bi im garantovao i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Drugi problem može predstavljati potencijalan trejd koji bi Irvinga. kao što je i njegov agent izneo na konferenciji za medije pre izvesnog vremena, dovelo do razmišljanja o odluci da prekine svoju profesionalnu karijeru. Iz ugla Netsa, to ne bi bio ogroman problem, prevashodno iz razloga da nakon trejda koji bi Irvinga poslao u neku drugu ekipu, Bruklin nema nikakvu obavezu prema samom Irvingu, takodje i brigu kako bi se njegova karijera odvijala. Pitate se, u čemu je onda problem? Problem predstavlja činjenica da bi Irvingov odlazak predstavljao raskid svih garancija da će Kevin Durent nositi dres Bruklina i nakon isteka ugovora, dok je takodje realna činjenica da bi u tom slučaju sreću na drugom mestu potražio i Džejms Harden, shodno tome da nakon trejda u kome se odrekao liderske uloge u Roketsima, popularni “brada” sigurno ne bi i dalje otaljavao vreme i traćio sezone u ekipi koja nije u trci za prsten.

U organizaciji Bruklina definitivno moraju naći rešenje za gorući problem pod imenom Kajri Irving, jer nakon godina ribildinga, koje su okončane formiranjem jedne od najjačih ekipa u istoriji definitivno, Netsi definitivno ne žele da izgube status jednog od glavnih favorita za šampionski prsten.

Podelite vest: