Prvi dan tržišta, sve spekulacije

Slobodni igrači Spekulacije

Prvi dan tržišta, sve spekulacije

Slobodni igrači Spekulacije
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 02.08.2021. Foto: HoopsHype

11:08 – Kavaj Lenard postao slobodan igrač

Kasno sinoć Lenard je iskoristio opciju i bar prividno izašao na tržište slobodnih igrača. Koje su to ekipe koje će dati sve od sebe da otmu Kavaja Klipersima, kao i koje su Lenardove opcije kada se tržište otvori možete naći na ovom linku.

12:18 – Vesti iz Klivlenda

Kavsi konačno žele iskorak, pominje se nekoliko interesantnih imena. Odlični šuter Dag Mekdermot i duo Lejkersa – Aleks Karuzo i Tejlen-Horton Taker su na spisku potencijalnih pojačanja.

13:41 – Norman Pauel i Vil Barton.

Iako su obojica slobodni igrači, nema puno spekulacija što se tiče ovog dvojca. Naime, protivnički timovi rade pod pretpostavkom da su obojica dogovorila nove ugovore sa dosadašnjim timovima, Portlandom i Denverom.

14:17 – Holms ostaje?

Veliki broj timova je pokazao interesovanje za centra Sakramenta, ali po svemu sudeći biće potrebna ponuda od preko 60M$ za četiri godine kako bi privolela Holmsa da zameni dres Kingsa.

14:50 – Dankan Robinson napušta Majami?

Cena odličnog šutera mogla bi da bude preveliki zalogaj za Majami, pominje se da Dankan očekuje izmedju 16 i 18M$ godišnje.

15:46 – Potencijalna pojačanja Lejkersa

U toku dana pisali smo o svim igračima o kojima se najglasnije priča kao potencijalnim pojačanjima Lejkersa. Listu možete naći na ovom linku. 

16:01 – Bruklin želi Grifina nazad

“Mislim da bi voleli da se vrati. To je svakako plan, nema tu mnogo tajni” izjavio je generalni menadžer tima, Šon Marks.

16:14 – Tander spašava Bruklin?

Diandre Džordan je igrač koji gotovo da nema više ni najmanju ulogu u Bruklinu, a tim koji ima dovoljno prostora i vremena da ih rastereti njegovog ugovora jeste Oklahoma. Sem Presti će naravno zahtevati kompenzaciju u vidu pikova.

16:55 – Jedan tim želi stari tandem Toronta

Lauri i Derouzen ponovo zajedno? Stari drugari kuju nove planove.

17:17 – Derik Rouz meta mnogih timova

Najzanimljivije od svega jeste da su Niksi izgleda najmanje motivisani da vrate Rouza koji je odigrao vrhunsku sezonu otkada se preselio u Njujork. Pored “svojih” Bulsa, Ivan Mejsi spominje Memfis kao ekipu koja će izgleda imati želju da pregovara sa Rouzom.

17:31 – Šruder drži cenu, ima zainteresovanih

Nemac ne želi da prihvati manje od 20M$ godišnje, bar tako veruju čelnici širom lige. Kao najrealnije opcije pominju se Čikago i Njujork.

17:35 – Novi tim zainteresovan za Dinvidija

Pored svih timova koji su spominjani do sada (Majami, Lejkersi, Klipersi, Vašington) čini se da i Boston ima želju da potpiše Dinvidija. Bar tako prenosi Kris Meniks, koji je generalno jako dobro upućen u dešavanja u Bostonu.

17:38 – Dončić uskoro potpisuje

Fokus Luke Dončića je na Olimpijskim igrama, ali čim Slovenija završi svoje učešće sešće za sto sa čelnicima Dalasa i verovatno dogovoriti rani produžetak saradnje sa Mavsima u zamenu za 202M$.

17:50 – Badi Hild na meti File

Kako Ivan Mejsi prenosi, Badi Hild će najverovatnije napustiti Sakramento ovog leta. On je i dalje jedna od meta Siksersa iz Filadelfije.

18:10 – Brogdon sve više u pričama

Domino efekat potražnje za plejmejkerima širom lige započeće najverovatnije Kajl Lauri, a nakon toga na redu je Lonzo Bol. Brogdonova Indijana je jedan od timova koji su zainteresovani za Bola, pa bi ovde moglo da dodje do “sign and trade” varijante po kojoj bi Brogdon završio u Nju Orleansu. Ipak, Džon Holindžer javlja da moramo obratiti pažnju na Vašington Vizardse kada je Malkolm Brogdon u pitanju. Vizardsi nakon odlaska Vestbruka imaju upražnjeno mesto startnog plejmejkera.

18:19 – Niksi žele Furnijea

Veliki deo planova Bostona ovog leta svodi se na povratak odličnog Francuza u tabor Seltiksa. Boston je u toku prošle sezone “trejdovao” za Furnijea kako bi imali njegova “Bird” prava što znači da mogu da ga potpišu na jači ugovor iako su prekoračili budžet. Ipak, nekoliko timova sa prostorom u budžetu može da ponudi kvalitetnom beku jači ugovor, a jedan od njih su Njujork Niksi.

18:29 – Finac izgleda napušta Čikago

Od dolaska Donovana u vetroviti grad kao da se smanjuje uloga Laurija Markanena. Nije napredovao defanzivno i to predstavlja problem, ali ne dovoljan da bi oterao zainteresovane timove. Markanene je ograničeno slobodan igrač, ali čini se da su i on i Bulsi motivisani da nadju “sign and trade” partnera. Najglasnije se pominju Minesota i San Antonio kao zainteresovani timovi.

18:46 – Tajler Dorsi ponovo u NBA?

Nakon dve sezone i dve titule sa Makabijem, nekadašnji igrač Memfisa bi mogao nazad u NBA ligu. Adrijan Vojnarovski prenosi da je nekoliko timova zainteresovano za njegove usluge.

19:03 – Stef uskoro potpisuje novi ugovor

Sve je spremno za paraf Stefa Karija, koji će overiti novi maksimalni ugovor sa Golden Stejtom. Vrednost – 215M$.

19:05 – Džef Grin najbliži Majamiju?

Iako smo ga pominjali kao kandidata za neke od drugih timova, po navodima “Legion” Rosa Džef Grin je najbliži Majamiju.

19:07 – Ima li zaista nade za srećan kraj?

Boston i Ajzea Tomas izgleda imaju obostranu želju za ponovnom saradnjom. Novi generalni menadžer, a doskorašnji trener Bred Stivens jedan je od najvećih poštovalaca lika i dela Tomasa. Po navodima, Stivens ga vidi kao perfektnu opciju sa klupe.

19:32 – Kuzma i dalje interesantan Vulvsima

Pre samo nekoliko dana Vašington ga je dobio u paketu kao zamenu za Vestbruka, a Minesota se nada da Vizardsi ne računaju najozbiljnije na Kajla Kuzmu. Kako prenosi novinar Minesote, Džon Kravčinski, Vulvsi su ozbiljno zainteresovani za njegove usluge.

19:33 – Bobi Portis idol navijača Milvokija

Milvoki je daleko od situacije da mu ponudi najviše novca i Bobi će svakako imati unosnije ponude, ali Erik Nem (novinar Baksa) prenosi da raste optimizam unutar štaba Milvokija da će Portis ostati sa timom.

19:38 – Derouzana žele mnogi

Pored pominjanog Majamija, Demar i Niksi navodno dele obostranu zainteresovanost. Prenos Ian Begli, provereni novinar Niksa.

19:41 – Ponovo Dinvidi

Novi zaintersovani tim – Oklahoma Siti Tander. Opet prenosi Ian Begli.

19:47 – Situacija Redži Džekson

Nakon perfektnih partija u plejofu veliki broj timova zainteresovano je za usluge Redžija Džeksona. Nju Orleansu je navodno plan B, ukoliko ne uspeju da potpišu Laurija. Ostali zainteresovani su Niksi, Denver, Boston i naravno Klipersi.

20:00 – Želje Jute, Gej i Porter

Postoji velika želja Džezera da produže klupu i donesu kvalitet, ali Rudi Gej je po navodima Sema Amika mnogo bliži Lejkersima, a Porter Bruklinu.

20:35 – Konli izgleda ostaje

Kako prenosi novinar Jute, Toni Džouns, sve je spremno za potpis plejmejkera tima. Konli će za trogodišnju vernost zaraditi oko 75M$. Ostaje nam da čekamo potvrdu.

21:13 – Tražena roba, Kemerun Pejn

Nakon vrhunskog plejofa, Kem Pejn će dobiti ponude koje će se kretati izmedju 10 i 12M$ godišnje. Nije loše za igrača koji je bukvalno proteran iz lige u jednom trenutku.

21:35 – Ludilo Filadelfije za Bena Simonsa

“Filadelfija traži četiri pika prve runde uz igrača ‘All Star’ kalibra u većini slučajeva” prenosi Dejvid Oldridž, jedan od najkorektnijih NBA novinara.

21:45 – Pregovori o razmeni tri tima

Čikago. Šarlot i Nju Orleans pregovaraju o “sign and trade” kombinaciji koja bi poslala Lonza Bola u Čikago, Devontea Grema u Nju Orleans, a Laurija Markanena u Šarlot.

22:00 – Gomila novca za Alena

Džeret Alen će izgledati dobiti ponudu tešku oko 100m$ u zamenu za petogodišnju vernost Kavsima.

22:05 – Barton ostaje?

Džejk Fišer javlja da će Vil Barton najverovatnije potpisati dvogodišnji ugovor sa Denverom vredan oko 32M$. Čekamo ponoć i potvrde.

22:10 – Dankan želi da ostane

Jedan od najboljih šutera NBA lige, Dankan Robinson, predočio je svom menadžerskom timu da mu je želja da ostane u Majamiju. Iako su neki navodi ukazivali na drugačiju situaciju, čini se da će Majami izjednačiti ponude do 18M$ godišnje.

22:15 – Oladipo bez kluba

Veliki broj čelnika timova misli da bi Oladipo mogao da ostane bez tima na startu sezone, bar dok ne pokaže da je zdrav i sposoban da se vrati na teren. Veliko mučenje momka koji do skoro izgledao kao siguran “All Star” talenat.

22:30 – Novi tim za Derouzena

Brajan Vajndhorst navodi da je Čikago zainteresovan za njegove usluge. Kako San Antonio želi igrača Bulsa, Laurija Markanena, mogli bi smo ovde videti dupli “sign and trade” koji bi doneo obojici igrača dodatni novac, a timovima “Bird” prava.

22:33 – Finiks želi Karuza?

“Bald Mamba” je tražena roba takodje. Klivlend je jedan od zainteresovanih timova, a sada novinarka Lejkersa, Ramona Šelburn, javlja da će se u trku uključiti i Finiks Sans.

22:54 – Lejkersi ne daju THT-a

Dejvid Meknamin prenosi da će Lejkersi izjednačiti svaku ponudu koju Tejlen Horton-Taker bude dobio tokom prelaznog perioda.

23:25 – Bobi i Timi ostaju

Mark Stajn prenosi da će Dalas najverovatnije već u prvim minutima rešiti nove ugovore sa Timom Hardavejem mladjim, ali i Bobanom Marjanovićem.

Budite uz nas naravno, jer će ovaj članak biti konstantno ažuriran sa svakom novom informacijom.

Sve dosadašnje potpise slobodnih igrača možete naći na ovom linku.

Podelite vest: