Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 06.07.2019. Foto: Heavy.com

Nakon zemljotresa koji je zahvatio NBA ligu sinoć, udruživanja Kavaja Lenarda i Pola Džordža u Los Andjelesu, pitanje je – šta dalje sa Oklahoma Siti Tanderima?

Po rečima novinara Grmljavine, oni imaju tri opcije:

  1. Graditi oko novog jezgra Vestbruk – Galo – Adams
  2. Probati da pikove i igrače proslede dalje i oforme novi tim
  3. Trejduju Rasela Vestbruka

Solucija broj tri izgleda najrealnije, a ono što se dešavalo u najludjoj noći prelaznog roka samo potvrdjuje teoriju.

Naime sve je počelo u petak kada je agent Pola Džordža od Tandera zatražio trejd. Lenard i Džordž su u kontaktu od pre nedelju dana, u toku kojih je MVP finala pokušao da “proda” Pi Džiju ideju o igranju zajedno u rodnom gradu. Džordž je pristao i zatražio trejd.

(FOTO: Yahoo! Sports)

Sem Presti, generalni menadžer Oklahome, kao i ostatak uprave tima bili su šokirani i iznenadjeni zahtevom, ali nisu puno oklevali. Znali su da nemaju mnogo prostora za donošenje odluke. Zadržati nezadovoljnog Džordža koji očigledno nije mogao više od prve runde plejofa sa Vestbrukom i Adamsom ili iskoristiti maksimalno pregovaračku moć koju trenutno imaju?

Presti je uradio najbolje moguće. Nikada u istoriji jedan tim nije dobio ovoliko pikova prve runde, uz to Oklahoma je dobila i prava zamene pikova na dva drafta sa Los Andjeles Klipersima. Ipak, ono što je najviše podržalo teoriju broj tri, bilo je to što je Sem Presti nakon saznanja o željama Pola Džordža, ponudio duo svojih superstarova Rasel Vestbruk/Pol Džordž ekipi Toronto Reptorsa, za paket koji bi bio oformljen oko Paskala Sijakama!

Masai Užiri je, neverovatno, odbio ovu ponudu! Dovoljno govori o tome koliko u taboru Reptorsa veruju u Kamerunca.

Po navodima Adrijana Vojnarovskog, ovaj trejd doneo bi Reptorsima veće šanse da privole Kavaja Lenarda, ali Užiri nije želeo to.

Spremnost Sema Prestija da ponudi dugogodišnju zvezdu Oklahome u pregovorima, samo pokazuje da su u upravi tima spokojni da nastave dalje bez Rasela. Uskoro možete očekivati i članak u kojem ćemo sumirati potencijalne trejd destinacije za Rasela Vestbruka.

Podelite vest: