Rasel Vestbruk na izlaznim vratima Oklahome?

LA Clippers Oklahoma City Thunder Slobodni igrači Spekulacije Toronto Raptors

Rasel Vestbruk na izlaznim vratima Oklahome?

LA Clippers Oklahoma City Thunder Slobodni igrači Spekulacije Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 06.07.2019. Foto: Heavy.com

Nakon zemljotresa koji je zahvatio NBA ligu sinoć, udruživanja Kavaja Lenarda i Pola Džordža u Los Andjelesu, pitanje je – šta dalje sa Oklahoma Siti Tanderima?

Po rečima novinara Grmljavine, oni imaju tri opcije:

  1. Graditi oko novog jezgra Vestbruk – Galo – Adams
  2. Probati da pikove i igrače proslede dalje i oforme novi tim
  3. Trejduju Rasela Vestbruka

Solucija broj tri izgleda najrealnije, a ono što se dešavalo u najludjoj noći prelaznog roka samo potvrdjuje teoriju.

Naime sve je počelo u petak kada je agent Pola Džordža od Tandera zatražio trejd. Lenard i Džordž su u kontaktu od pre nedelju dana, u toku kojih je MVP finala pokušao da “proda” Pi Džiju ideju o igranju zajedno u rodnom gradu. Džordž je pristao i zatražio trejd.

(FOTO: Yahoo! Sports)

Sem Presti, generalni menadžer Oklahome, kao i ostatak uprave tima bili su šokirani i iznenadjeni zahtevom, ali nisu puno oklevali. Znali su da nemaju mnogo prostora za donošenje odluke. Zadržati nezadovoljnog Džordža koji očigledno nije mogao više od prve runde plejofa sa Vestbrukom i Adamsom ili iskoristiti maksimalno pregovaračku moć koju trenutno imaju?

Presti je uradio najbolje moguće. Nikada u istoriji jedan tim nije dobio ovoliko pikova prve runde, uz to Oklahoma je dobila i prava zamene pikova na dva drafta sa Los Andjeles Klipersima. Ipak, ono što je najviše podržalo teoriju broj tri, bilo je to što je Sem Presti nakon saznanja o željama Pola Džordža, ponudio duo svojih superstarova Rasel Vestbruk/Pol Džordž ekipi Toronto Reptorsa, za paket koji bi bio oformljen oko Paskala Sijakama!

Masai Užiri je, neverovatno, odbio ovu ponudu! Dovoljno govori o tome koliko u taboru Reptorsa veruju u Kamerunca.

Po navodima Adrijana Vojnarovskog, ovaj trejd doneo bi Reptorsima veće šanse da privole Kavaja Lenarda, ali Užiri nije želeo to.

Spremnost Sema Prestija da ponudi dugogodišnju zvezdu Oklahome u pregovorima, samo pokazuje da su u upravi tima spokojni da nastave dalje bez Rasela. Uskoro možete očekivati i članak u kojem ćemo sumirati potencijalne trejd destinacije za Rasela Vestbruka.

Podelite vest: