Seltiski su agresivni u trejd pregovorima

Boston Celtics Spekulacije

Seltiski su agresivni u trejd pregovorima

Boston Celtics Spekulacije
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 12.11.2020. Foto: Sportcasting

Seltiksi su agresivni, trejd sezona se zahuhtava, a Deni Ejndž nije zadovoljan. Boston je mogao korak više, znaju to u taboru slavnog tima, mogli su do prvog finala posle 10 godina, ali Majami je bio prejak. Ekipa Hita, koju možda niko nije shvatao ozbiljno na Istoku, iznenadila je sve. To mora da boli upravu i igrače Bostona. Da su to bili Baksi, koje su svi očekivali u velikom finalu, lakše bi Stivens i ekipa prešli preko toga.

Ako ništa, dešavanja u mehuru su dokaz da Boston mora da se popne stepenik više igrački. Trenutno jezgro tima nije dovoljno. “Stradaće” po mišljenju mnogih Kemba Voker. Boston je, navodno, Pelikanima ponudio direktnu zamenu – Kemba za Džrua. Još nekoliko zanimljivih varijanti pominju novinari, a jedna od njih je da bi Kelti mogli da “zapakuju” sva tri pika prve runde kako bi dobili pravo na jednog od najbolje plasiranih igrača sa drafta i to pravo prosledili u Nju Orleans.

(FOTO: Denver Stiffs)

Džru možda nema poenterske moći Kembe (iako je u tom smislu potcenjen, pre svega zbog sopstvene nesebičnosti) ali bi Boston dobio značajnu nadogradnju u defanzivi. Holidej bi u tom slučaju posle nekoliko godina koje je proveo više na poziciji beka šutera, zauzeo mesto koje je bilo njegovo primarno po dolasku u ligu, poziciju plejmejkera.

Još jedno zanimljivo ime se spominje. Boston po navodima želi da pojača centarsku liniju, a njihov prvi pik je Majls Tarner. Osporavani centar Indijana Pejsersa vidjen je kao idealno rešenje. Dobar defanzivac u srcu reketa, šut spolja koji napreduje iz godine u godinu. Tarner nije trenutno na ceni, tako da Kelti ne bi morali previše da “potroše” u ovoj razmeni.

Jedno je sigurno, tim Bostona će izgledati značajno drugačije naredne sezone, ako bude po volji generalnog menadžera Denija Ejndža.

Trejd sezona je počela, povezano: pisali smo o potencijalnim trejd destinacijama za Rasela Vestbruka i Krisa Pola.

Podelite vest: