Šta i kako dalje, CP3?

Oklahoma City Thunder Spekulacije

Šta i kako dalje, CP3?

Oklahoma City Thunder Spekulacije
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 09.09.2020. Foto: Bleacher Report

Prošle godine u ovo vreme svi su se ježili i na samu pomisao da Krisa Pola, 35-godišnjeg veterana, moraju plaćati preko 40 miliona dolara godišnje. Njegov ugovor (četvorogdišnji, težak gotovo 160 miliona dolara) ocenjen je jednim od najgorih u ligi.

Nakon sezone provedene u Oklahomi, prevazilaženja svih očekivanja i timski i individualno, budite ubedjeni da će ekipe koje imaju šampionske afinitete stajati u redu za Polove usluge.

Lucidnost i perfekcija Krisa Pola na ofanzivnom delu terena donela je prevagu Tanderima u toliko navrata. Oni su najbolja “clutch” ekipa lige, odnosno tim koji je ima najbolji skor u utakmicama koje su ušle u završnih pet minuta sa razlikom od 5 poena ili manjom. Kris Pol je takodje igrač koji je postigao ubedljivo najviše poena u tim situacijama u čitavoj ligi.

Ipak, bajka se izgleda bliži kraju. Bili Donovan i Oklahoma nisu dogovorili nastavak saradnje i razišli su se nakon odlične sezone. Tako da je za očekivati da Tanderi kreću u reformu tima koju su svi dugo očekivali.

Milvoki već zove?

Nije prošao dan od kada su izbačeni iz plejofa od strane Majamija, a Milvoki Baksi se već povezuju sa madjioničarem iz Oklahome. Naime, to je ono čega se rivali tima plaše. Janis je odigrao ispod očekivanja, snosi veliki deo krivice, ali pored toga očigledno je da Baksi imaju gorući problem na pleju.

Bledsova igra je bila ispod svakog nivoa. Nedostatak šuta plejmejkera Milvokija direktno se kosi sa stilom igre Janisa Adetokumba i dodatno otežava posao jednom od najboljih igrača lige. U seriji protiv Majamija Bledso je beležio 11.8 poena, 5.8 skokova i 5 asistencija, uz mizerne procente šuta – 33% iz igre i 21% za 3 poena. Čak ni njegov najveći kvalitet, “drive & kick” igra nije bila na nivou.

Milvoki je investirao u Bledsoa. Prošlog leta potpisao je četvorogodišnji ugovor vredan 70 miliona dolara. Malo je reći da u ovom plejofu nije opravdao očekivanja. Rezervni plej, Džordž Hil, bio je mnogo stabilniji. Kris Pol bi u ovom trenutku bio vrhunska nadogradnja na toj poziciji.

(FOTO: Yahoo Sports!)

Još jedna zanimljiva opcija koja se spominje – Njujork!

Već duže vreme se proteže priča da trenutno rukovodstvo Niksa želi Karmela Entonija nazad u “Velikoj jabuci”. Nakon što je Oklahoma ispala od Hjustona, sve su snažnije priče da Niksi žele još jednog člana “Banana Boat” družine. Niksi neće biti konkuretni još nekoliko godina sigurno, tako da im Polov ogromni ugovor neće biti veliko opterećenje.

(FOTO: ESPN)

Jan Begli, glavni novinar Niksa, potvrdio je da njujorškom “čaršijom” kruže priče koje potvrdjuju ove glasine. Naime, Skot Peri i Leon Rouz, ljudi koji povlače poteze u upravi tima imaju želju da sastave zanimljivu ekipu koja će vratiti kvalitetne mečeve u Medison.

Pored Krisa Pola i Karmela Entonija, Njujork će “veliku” (u ovom slučaju možda pre “osrednju” ili “iznadprosečnu”, ali svakako interesantnu) trojku pokušati da kompletira dovodjenjem Viktora Oladipa. Momak nigerijskog porekla je u proteklom periodu imao velikih problema sa povredama. Ukoliko iz Indijane ne budu bili spremni da mu ponude maksimalni ugovor, svakako da to neće biti prijatna situacija. Niksi ovde vide svoju šansu.

Filadelfija, Džoel Embid konačno sa pravim plejmejkerom?

Ova solucija treba još uvek da bude potvrdjena, ali nema sumnje da bi Kris Pol doneo mnogo timu iz Filadelfije. Džoel Embid bi konačno zaigrao sa plejmejkerom koji može vrhunski da vrti pik en rol (nije ovo ništa protiv Bena Simonsa, već njegov nedostatak šuta jednostavno stavlja limit na svaki pik koji napada).

Žalosna serija protiv Bostona bila je znak da su promene neophodne. Poraz je koštao Breta Brauna posla, jer i pored neigranja Bena Simonsa, Siksersi su morali mnogo više. Zanimljivi dani su pred timom, pre svega, ko će biti sledeći trener, ali momentalno nakon toga Filadelfija mora da razmišlja o “tumbanju” igračkog kadra.

Oklahoma i Kris Pol po svemu sudeći idu u suprotnom smeru, Tanderi na krilima odlično Šeja Gildžeus-Aleksandera kreću u pravu reformu tima, dok Pol nastavlja poteru ka svom prvom prstenu. Uskoro dobijamo i odgovor gde i sa kim!

Podelite vest: