Timovi motre na Taunsa

Minnesota Timberwolves Spekulacije

Timovi motre na Taunsa

Minnesota Timberwolves Spekulacije
Autor: Datum objave: 06.11.2021. Foto: Twitter

Vladao je umereni optimizam da bi u Minesoti moglo lepše da se živi ove sezone, nakon razočaravajuće tri u kojima su gotovo svim timovima iz zapadne konferencije gledali u leđa. Između ostalog, bio je zasnovan na činjenici da su ih prethodne sezone od starta pratili brojni maleri različite vrste, koji se teško ponavljaju, kao i na statističkom podatku da su u utakmicama u kojima su Karl-Entoni Tauns i Dianđelo Rasel igrali zajedno, što je bilo vrlo retko, ostvarili pozitivan skor od 13-11.

Međutim, vrlo brzo se Minesotini navijači ponovo bude u učmaloj realnosti. Posle uvodne dve pobede, identično kao prošle sezone, poraz su im naneli Pelikansi kojima je to jedini uspeh u dosadašnjem delu, dok je nakon utešnog slavlja na gostovanju oslabljenom Milvokiju usledio niz od četiri poraza koji još uvek nije prekinut. Uz to, Dianđelo Rasel je doživeo novu povredu tokom meča sa Orlandom, ovog puta skočnog zgloba, što je doprinelo tome da od istog glatkog izgube, kao i da ih Klipersi dvaput uzastopno savladaju dvocifrenom razlikom.

A čini se da tu nije kraj brigama. Po završetku prvog meča protiv Klipersa, u kojem su Vulvsi bili u prilici da pobede sve do same završnice, Tauns je na svom Tviter nalogu lajkovao komentar navijača koji je napisao “Oslobodite KAT-a”, što je u zajednici navijača Vukova upalilo crvene lampice i uplašilo ih da je njihovoj prvoj zvezdi dosta stanovanja u Minesoti. Ohrabrujuće ili ne, nije prošlo puno vremena pre nego što je prvi pik drafta 2015. godine to oštro demantovao, a za svoju aktivnost na Tviteru upotrebio zanimljivo opravdanje koje je u prošlosti već često korišćeno među NBA igračima, od kojih je mnogim ljubiteljima lige verovatno Džej Ar Smit prva asocijacija:

“Izvinjavam se navijačima Vulvsa. Ne želim da izazovem nikakvu histeriju niti bilo šta slično tome. Veoma sam srećan ovde. Znam da smo u lošoj situaciji, tako da je to malo hakovanje (naloga) došlo u najgore vreme. Ponavljam, znam da sam veoma srećan ovde. Uzbuđen sam što ću, nadam se, graditi ovde još mnogo godina. Mislim da ste dovoljno dugo sa mnom da znate da se ja ne bavim tim s**njima. Ja samo obavim svoj posao, odem kući i znam šta je prava priča. Nisam zabrinut zbog svih tih besmislica.”

To, ipak, nije bilo dovoljno da se u medijima stavi tačka na priču. Kako je u međuvremenu izvestio novinar Džon Kravčinski sa portala “The Athletic”, generalni menadžeri pojedinih klubova pomno prate Taunsovo raspoloženje i strpljivo će čekati šansu da ga ukradu ukoliko poželi da ode iz Minesote. Konkretna imena nisu navedena, ali nije naodmet spomenuti da su svojevremeno od relevantnih izvora kružile informacije da na njega motre Golden Stejt Voriorsi, kao i Finiks Sansi, za koje se zna da nedavno nisu uspeli da dogovore produženje ugovora sa Diandreom Ejtonom.

U “Zemlji 10.000 jezera” verovatno ne moraju da brinu da će Tauns zatražiti da napusti čopor pre kraja tekuće sezone, ali ako se ona još jednom okonča daleko od plej-of teritorije, takav potez ne bi proizveo iznenađenje.

Podelite vest: