Ukoliko dobiju 1. pika, Niksi kreću po Entonija Dejvisa!

Draft New Orleans Pelicans New York Knicks Slobodni igrači Spekulacije

Ukoliko dobiju 1. pika, Niksi kreću po Entonija Dejvisa!

Draft New Orleans Pelicans New York Knicks Slobodni igrači Spekulacije
Autor: Uroš Živković Datum objave: 14.05.2019. Foto: Chicago Tribune

Dok svi s nestrpljenjem očekujemo draft lutriju, nakon koje će se znati koji tim će birati sa prve pozicije, dolazi nam i jedna zanimljiva vest i potencijalna “bomba”!

Naime, gostujući u jednoj emisiji, čuveni i vrlo pouzdani NBA dopisnik, Šems Karanija, izjavio je da Njujork Niksi planiraju da krenu u napad na Entonija Dejvisa i da bi njihov paket koji bi dali za superstara Pelikansa uključivao i eventualnog 1. pika sa drafta, što bi najverovatnije bio Zion Vilijamson.

(Foto: Nathaniel S. Butler/Getty Images)

On smatra da bi Niksi u slučaju dobijanja prava da prvi biraju na predstojećem draftu naglo postali glavni favoriti za dovođenje Dejvisa, a uz Ziona, Nju Orleansu bi sasvim sigurno ponudili i Kevina Noksa, uz najverovatnije i Denisa Smita i još neke od svojih mlađih igrača. Niksi uz ovogodišnjeg pika prve runde, u narednih 5 godina imaju čak 7 pikova u prvoj rundi drafta i neke od njih bi uključili u taj paket koji bi poslali za “Obrvu”, a takvu ponudu bi Pelikansi zaista teško odbili.

Eventualno dovođenje Dejvisa bi Niksima samo olakšalo posao oko dovođenja Kevina Durenta i Kajrija Irvinga ili nekih drugih velikih zvezda. Poznato je da ekipa iz Njujorka ima prostora da potpiše dva igrača na maksimalne ugovore ovoga leta, a ukoliko dobro “upakuju paket” za najboljeg igrača Pelikansa, mogli bi da imaju čak tri velika imena u svom rosteru za narednu sezonu i to bez prekoračenja budžeta za plate igračima.

Sve je ovo u domenu teorija, naravno, i ono čuveno “šta bi bilo kad bi bilo”, ali nešto se opasno sprema u Njujorku za ovo leto i deluje da navijači ove franšize konačno mogu da imaju malo razloga za optimizam.

Podelite vest: