Zvanično: Simons napušta Filadelfiju!

"Trejdovi" Philadelphia 76ers Spekulacije

Zvanično: Simons napušta Filadelfiju!

"Trejdovi" Philadelphia 76ers Spekulacije
Autor: Datum objave: 01.09.2021. Foto: GQ

Australijski reprezentativac i doskorašnja velika nada Seventisiksersa, Ben Simons, zatražio je trejd i posle pet godina napustiće ekipu Doka Riversa, a sreću potražiti u nekoj drugoj ekipi.

Dugo je ovaj plejmejker dizan u nebesa i proglašavan novim ‘Kraljem’, jedinim legitimnim naslednikom LeBrona Džejmsa, jednim od najvećih talenata protekle decenije… Ipak, bez šuta na njegovoj poziciji se očigledno ne može. Od 2016. godine Seventisiksersi pokušavali su da upare Embida i njega i naprave novu dinastiju. Na trenutke se činilo da su blizu, ali je sve to ipak bilo daleko od gotovog.

Svaki put se pred početak sezone pravila velika fama oko ove ekipe i svaki put se završavalo isto, daleko od velikog finala. U prve dve sezone ovog dvojca Fila je svoj put završavala u polufinalu istočne konferencije. Godine 2018. desetkovani Seltiksi neočekivano lako su izbacili ekipu Breta Brauna, dok je godinu kasnije Kavaj Lenard sada već čuvenim košem u poslednjoj sekundi sedme utakmice odveo svoj Toronto u finale Istoka, a kasnije i do titule. Pretprošle sezone ponovo je Boston bio prepreka Filadelfiji, ovaj put na samom početku plej-ofa i bez Bena Simonsa, pa je tako ekipa Breda Stivensa opet ‘pregazila’ Seventisikserse, ovaj put rezultatatom 4:0.

Nakon još jednog debakla uprava Filadelfije odlučila je da konačno okrene novi list, a prva promena bila je na poziciji trenera. Na mesto Breta Brauna stigao je Dok Rivers. Ipak, nakon neočekivanog ispadanja od ekipe Atlante u polufinalu pređašnjeg plej-ofa, Deril Mori je mišljenja da je problem ipak u igračkom kadru.

Simons je za ove četiri sezone u Filadelfiji beležio 16 poena, osam skokova i skoro osam asistencija. Sjajna statistika, ali se na ekipu to očigledno nije odrazilo. Najbizarnije od svega je što je možda i najbolja sezona Bena Simonsa zapravo bila njegova ‘ruki’ sezona. Kroz godine se u njegovoj igri, a pogotovo šutu, nije video preteran napredak, pa samim tim ni u igri Filadelfije.

Ova vest izazvala je buru i pokrenula mnoge spekulacije, a za sada najveća koja se širi jeste ta da je glavna meta Derila Morija zvezda Portlanda, Dejmijen Lilard. Kako će se ovo završiti i gde će Simons pokušati da napravi ono što se od njega očekivalo, saznaćemo u periodu koji je pred nama.

Podelite vest: