Finiks lako sa fenjerašem

Houston Rockets Phoenix Suns Uncategorized

Finiks lako sa fenjerašem

Houston Rockets Phoenix Suns Uncategorized
Autor: Nikola Krstić Datum objave: 15.11.2021. Foto: AZCentral

Devin Buker je imao 26 poena i 6 asistencija, a Finiks Sansi su pobedili osmu uzastopnu utakmicu i naneli Hjustonu 11. poraz zaredom. Finiks je savladao Roketse sa 115-89 u nedelju uveče.

Buker je imao 16 poena u prvoj četvrtini, a završio je šutem iz igre 9 od 23.

„Za nas je bio naglasak da zatvorimo utakmicu“, rekao je Buker. „Kada imamo vođstvo, samo održavamo to, ostanemo čvrsti, ne izlazimo bez karaktera i radimo stvari koje treba raditi. Kao što trener (Monti Vilijams) kaže „Ne igraj se sa igrom.“ To je proizvod večeras.“.

Džavel Megi je dodao 19 poena i 14 skokova, uz šut iz igre 9 od 12.

„Mislio sam da je bio mnogo bolji večeras, ne samo da blokira šuteve, već i da odvlači pažnju“, rekao je trener Feniksa, Monti Vilijams o Mekgiju. „Iz bilo kog razloga, kada se vrati u tom drugom i trećem periodu, ima tonu više energije. Njegova druga i treća četvrtina večeras su bile ogromne, a ja sam mislio da je njegova odbrana u reketu bila najbolja tokom cele godine, posebno za tim koji napada koš kao Hjuston.”

Kris Pol je imao 15 poena i 7 ukradenih lopti, a Mikal Bridžis 14 poena i 6 skokova. Finiks je šutirao 43% i imao 14 od 40 u šutu za tri poena.

„Ne uzimam ništa zdravo za gotovo“, rekao je Vilijams o pobedničkom nizu. „Fokusiran sam na to da samo postanem bolji, poboljšam i vidim što je više moguće stvari. Fokusiran sam na to da naš tim bude bolji. Ne želim da zaboravim pobede i uspeh koji smo imali na početku sezone, ali imam kratkoročno i dugoročno gledanje.”, završio je Vilijams.

Kristijan Vud je za Hjuston postigao 17 poena i uhvatio 8 skokova. Džejlen Grin, Erik Gordon i Kevin Porter mlađi dodali su po 12 poena, a Alperen Šengun je završio sa 10 poena i 10 skokova. Roketsi su najgori u NBA ligi sa skorom 1-12.

Hjuston je šutirao 41% iz igre, a za tri poena 7 od 32. Roketsi su izgubili 23 lopte koje su Sansi pretvorili u 22 poena.

„Bilo je razočaravajuće što smo imali 16 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, što uopšte nije dobro“, rekao je trener Hjustona, Stiven Sajlas.

Podelite vest: