Juta izašla na kraj sa Atlantom

Uncategorized

Juta izašla na kraj sa Atlantom

Uncategorized
Autor: Nikola Krstić Datum objave: 10.11.2021. Foto: NBA

Bek Jute Džez, Donovan Mičel i čvrsta odbrana Jute su u ovoj utakmici uspeli da prebrode neugodnu ekipu Hoksa i tako je pobede drugi put u pet dana. Mičel je postigao 27 poena i vodio ekipu Džeza do pobede od 110-98 u utorak uveče.

Bojan Bogdanović i Džordan Klarkson dodali su po 16 poena za Džez. Rudi Gobert je uhvatio 14 skokova.  Juta je šutirala 51% iz igre, uz to su imali čak šestoricu dvocifrenih igrača sinoć. Mičel je šutirao 11 od 20 iz igre, što je njegov drugi najefikasniji šuterski učinak u ovoj sezoni.

„Manje se radi o vođenju tima i upravljanju igrom jer se igra na pravi način“, rekao je trener džeza Kvin Snajder. “On je u stanju da uradi mnogo stvari na terenu bilo da je van domašaja lopte ili da drži loptu u svom posedu.” i tako završio pitanje postavljeno o mladom lideru ekipe.

Juta je zadržala Atlantu na samo dva poena u poslednjih 6 minuta. To kasno zaustavljanje igrača Atlante ih je moglo koštati pobede, obzirom da su Hoksi šutirali 51% sa 3 poena.

Kevin Huerter je postigao 28 poena, a Trej Jang je dodao 27 za Hokse. Ipak, nijedan od njih dvojice nije postigao poen u poslednjoj četvrtini.

„Sve je počelo u defanzivi“, rekao je Mičel. „Šutirali smo, išli smo napred-nazad, ali kada smo zaista stegli svoju odbranu i zaustavili se, to je otvorilo vođstvo.”

Kam Rediš je postigao 16 poena, dok je Klint Kapela završio sa 13 poena i 12 skokova. Atlanta je izgubila petu uzastopnu utakmicu, a na Hoksima već počinje da se vidi napetost dugog niza poraza.

„Mnogi ljudi su frustrirani“, rekao je Huerter. „Mislim da je to prava reč. Mislim da nismo očekivali da ćemo biti u ovoj poziciji. Ali mi smo sami sebe stavili u ovu poziciju i niko nam nije kriv osim nas samih. Moram biti bolji u odbrani.”

Juta je postizala koševe u sedam uzastopnih poseda, te u jednom trenutku druge četvrtine šutirala 12 od 18 iz reketa.

Mičel i Majk Konli su napravili seriju 8-0 i doveli Džez u vođstvo od 62-45 u poslednjem minutu pre poluvremena.

Atlanta je skoro u potpunosti izbrisala zaostatak serijom od 11-2 i tako otvorila treću četvrtinu. Džon Kolins, Huerter i Jang pogađali su trojke u tri uzastopna poseda i smanjili vođstvo Jute na 64-61. Međutim, Mičel je preuzeo sve na svoja prsa da spreči Hokse kako ne bi preuzeli prvo vođstvo od prve četvrtine. Dao je par uzastopnih šuteva, te dao asistenciju za Goberta i zakucavanje kako bi pomogao Juti da poveća prednost na 75-64.

Mičel i Rojs O’Nil su postigli uzastopna polaganja da bi pokrenuli seriju od 13-2 koja je poništila pokušaj povratka Hoksa. Konli je završio polaganjem kojim je Juta povela sa 95-77 na kraju treće deonice.

Atlanta je napravila poslednju seriju i smanjila zaostatak na 100-93 nakon što je Lu Vilijams dao trojku i bacio pas Kapeli za polaganje. To je onoliko blizu koliko su Hoksi bili. Uzastopne trojke Mičela i Klarksona, praćene preokretom Hasana Vajtsajda, povećale su vođstvo Džeza 108-93 na 5:19 do kraja utakmice.

“U četvrtoj četvrtini jednostavno nismo mogli ubaciti ništa u koš”, rekao je trener Hoksa Nejt Mekmilan. Ekipi Atlante večeras su nedostajali naš reprezentativac, Bogdan Bogdanović i mlado krilo DiAndre Hanter.

Podelite vest: