Kemba van rotacije Niksa

Uncategorized

Kemba van rotacije Niksa

Uncategorized
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 29.11.2021. Foto: Daily Knicks

Kao grom iz vedra neba udarila je vest – Kemba Voker neće više igrati za Njujork Nikse, bar ne u skorije vreme. Izvor: direktno Tom Tibodo.

“Teško je doneti ovakvu odluku, ali uvek morate raditi ono što mislite da je dobro za tim. Video sam Kembu kao startera, ali bilo bi teško igrati sa tri mala beka zajedno. Razmislio sam o tome, izuzetno cenim ko je Kemba kao osobe i sve što je uspeo da učini u ovoj ligi. Ali moram da uradim šta je najbolje za tim.”

Tibodo ima podršku brojki, u najmanju ruku. Kembin +/- je -122, ubedljivo najgori odnos među svim starterima ekipa sa pobedničkim skorom u ovom trenutku. Defanzivni rejting Niksa je 99 (broj poena primljenih na sto poseda u proseku) kada je Kemba na klupi, što je najbolje u ligi, a čak 116.3 kada je na terenu, što bi bilo najgore u ligi. Ofanzivni rejting s druge strane, 27. u ligi sa Kembom na terenu, 9. u ligi bez omalenog plejmejkera na parketu.

Alek Burks je počeo utakmicu u Atlanti umesto povređenog Vokera pre dve večeri, a Niksi su u tom meču došli do najbolje pobede u sezoni i prekinuli niz od sedam pobeda domaćih Hoksa. Nakon utakmice Tibs je došao do zaključka da je najbolje da nekadašnjeg Ol-stara ukloni iz rotacije, a Burksa promoviše u redovnog startnog plejmejkera u nastavku sezone.

Podelite vest: