Sevalo je u NBA ligi sinoć

NBA

Sevalo je u NBA ligi sinoć

NBA
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 24.12.2020. Foto: MassLive.com

Klivlend – Šarlot 121:114

Teri Rožir je pogodio 10 trojki, meč završio sa 42 poena. Pratio ga je Gordon Hejvord sa 28, ali se ostatak tima nije pojavio. Pre svega Devonte Grem i Lamelo Bol, bukvalno nisu postojali. Klivlend je od samog starta imao prednsot koju je i odbranio balansiranim napadom. Prednjačio je Sekston sa 27 poena, njegov partner Garland dodao je 22.

Indijana – Njujork 121:107

Novi tim Niksa predvodjen Tomom Tibodoom držao se samo u prvom poluvremenu, kada je odlični Er Džej Beret već brojao do 20 poena. Na kraju “samo” 26. Domantas Sabonis stigao je do rekorda karijere, 32 poena, uz to dodao 13 skokova i 5 asistencija. Još jedan momak oborio je lični rekor, a to je Majls Tarner, on je Niksima podelio 8 blokada.

Efikasnu utakmicu odigrao je Viktor Oladipo, ličio na sebe što bi se reklo, a to će radovati navijače Indijane. 22 poena uz 9 od 14 iz igre. Uvek odlični Brogdon meč je završio sa 22 poena, 8 asistencija i 7 skokova. Što se Niksa tiče, Bereta je pratio Burks sa 22 poena, dok će Obiju Topinu očigledno trebati vremena da se navikne na brzinu NBA lige. Ruki tima iz Njujorka postigao je 9 poena uz 3 od 12 iz igre.

Orlando – Majami 113:107

Medžik je stigao do ozbiljnog trijumfa na startu sezone, predvodjeni Evanom Furnijeom i Eronom Gordonom. Francuz je upisao 25 poena uz 9 od 13 iz igre, dok je Leteći Gordon dodao 20 poena. Bem Adebajo nije imao pravu podršku saigrača, postigao je 25 poena, dok se Džimi Batler prekasno probudio. Zašto je Gordon “Leteći”, ponovo je pokazao sinoć.

Filadelfija – Vašington 113:107

U jednom od zanimljivijih duela večeri Fila je pobedila Vizardse, iako su gosti u velikom delu poslednje četvrtine imali nekoliko poseda prednsoti. Na kraju su domaći na krilima odličnog Embida okrenuli i oteli pobedu. Kamerunac je meč završio sa 29 poena i 14 skokova. U taboru Vizardsa najefikasniji je bio Bil sa 31 poenom, dok je Rasel Vestbruk upisao 21, uz 15 asistencija i 11 skokova. Tako je postao prvi igrač Vizardsa koji je zabeležio tripl dabl na svom debiju za tim.

Boston – Milvoki 122:121

Seltiksi su u derbiju večeri nakon odlične utakmice savladali Bakse. Tejtum je pogodio trojku od tablu 0.4 sekunde pre kraja, te doneo prednost od dva poena svom timu. Ipak, Adetokumbo je fauliran pri pokušaju alej upa. Iako je postigao 18 poena u poslednjoj četvrtini, Janis maši drugo bacanje i tako pobedu odnose domaći.

Toronto – Nju Orleans 109:113

Reptorsima nedostaje još jedna napadačka opcija i to je bolno bilo očigledno sinoć, kada su ih poletni Pelikani prosto razbili. Najbolji igrač na terenu bio je Brendon Ingram, koji je upisao 24 poena, 11 asistencija i 9 skokova, a odličan je bio i Džej Džej Redik koji je pogodio 6 trojki sa klupe, završio meč sa 23 poena. Najbolji kod domaćih bili su Sijakam sa 20 poena, 6 skokova i asistencija, kao i Kajl Lauri sa 18 poena i 10 uspešnih dodavanja. Koliko se Toronto zapravo muči da postigne poene, najbolje pokazuje ovo polaganje Sijakama. Čovek je bukvalno morao da vodi loptu kolenima, padao u dva navrata, da bi stigao do koša.

Čikago – Atlanta 104:124

Hoksi su sa novokomponovanim timom izletili u punom gasu. Tre Jang je bio nezaustavljiv i meč je završio sa 37 poena i 7 asistencija. Naš Bogdan Bogdanović je meč počeo sa klupe, a svoj debi u dresu Hoksa pamtiće po 15 postignutih poena. Čikago je očigledno daleko od plejof ekipe u ovom trenutku, nisu znali šta ih je snašlo u defanzivi, a u korak sa Atlantom ih je donekle držao samo Zek Lavin u prvom poluvremenu. Na kraju on i Finac Markananen na preko 20 poena, a najsvetlija tačka u timu bio je zapravo novajlija, Patrik Vilijams. Mladić je upisao 16 poena uz 4 skoka i veoma pristojnu defanzivu.

Hjuston – Oklahoma ODLOŽENO

Meč u Hjustonu je odložen jer je nekoliko košarkaša domaćeg tima u izolaciji. U medjuvremenu, liga je kaznila Džejmsa Hardena 50k$ zbog celog incidenta sa posetom noćnim klubovima u periodu kada je trebao da se priključi saigračima u trening kampu.

Harden neće biti suspednovan, ali mora da prodje kroz ceo karantinski protokol i dostavi više negativnih testova. Ono čim će Harden biti kažnjen jeste da će mu liga oduzeti platu za svaki meč koji bude propustio jer je prekršio pravila karantina NBA lige. On je verovatno najsrećniji što je sinoćni meč odložen, jer će u skladu sa kaznom gubiti 567 hiljada dolara za svaki meč koji propusti zbog kršenja karantinskog protokola.

Memfis – San Antonio 119:131

Spusrsi su sjajno, izbalansiranom igrom, baš po ukusu Grega Popoviča, odlično započeli sezonu i u gostima savladali Memfisa. Derouzen je bio najbolji sa 28 poena, 9 skokova i 9 asistencija. Pratili su ga Dežonte Marej sa 21 i Oldridž sa 20. U timu Grizlisa eksplodirao je Dža Morent, mladi plejmejker je upisao 44 poena u porazu svog tima, čak 18 pogodaka iz igre.

Minesota – Detroit 111:101

Biće ovo duga sezona za Detroit, po svemu sudeći. Minesota ih je savladala bez previše muke i neke preterano kvalitetne košarke. Zanimljivo je bilo to što je Diandjelo Rasel meč počeo sa klupe, a završio ga sa 18 poena. Tauns je upisao dabl dabl, 22 poena i 11 skokova, a najbolji u domaćem timu je bio kontroverzni Bizli. Bivše krilo Denvera pogodio je 3 trojke, za ukupno 23 poena. Zanimljivi novajlija Detroita, Kilijan Hejs, odigrao je ispod očekivanja. 7 poena i 4 izgubljene lopte. Prvi pik na draftu, Entoni Edvards, imao je solidno izadnje na debiju – 15 poena, 4 skoka, 4 asistencije. Svetla tačka bio je Džoš Džekson. Nekadašnji visoki pik na draftu, problematični momak sa kim su se “kockali” u Pistonsima dobro je otvorio sezonu, efikasnih 19 poena, 8 od 14 iz igre. Lep potez prvog pika na videu ispod.

Denver – Sakramento 122:124, nakon produžetaka

Gorka pilula za Nagetse na startu sezone. Jokić je upisao ogromni tripl dabl sa 29 poena, 15 skokova i 14 asistencija, ali i izgubio loptu u poslednjem napadu što je donelo poene Kingsima, uz doduše mogući faul čuvara. Muri praktično nije postojao i meč je završio sa 9 poena, uz užasnih 1 od 9 iz igre. Kod Kingsa tri igrača upisala su preko 20 poena, Foks, Hild i Barns, uz plejadu bitnih poteza koji su ih odveli do pobede. Foks sa strašnom blokadom, a onda i Hild prati promašaj saigača i ubacuje u obruč za veliku pobedu Kingsa.

Portland – Juta 100:120

Užasan početak renoviranog Portlanda, koji će očigledno imati još mnogo da radi kako bi sve postavio na svoje mesto. Dejm Lilard je bio daleko do forme u kojoj je završio prošlu sezonu te je meč okončao sa samo 9 poena, uz bled šut iz igre. Mekolum je postigao 23, a Nurkić 13 poena. Što se Jute tiče, jasno je da Bogdanović donosi dodatnu dimenziju ovom timu. Ne zbog 15 poena koliko je postigao sinoć, koliko zbog pretnje koja konstantna kada se nalazi na terenu. Najbolji igrač gostiju bio je Rudi Gober, koji je krenuo u pravdanje najvećeg ugovora jednog centra u istoriji košarke. Meč je završio sa 20 poena i 17 skokova.

Finiks – Dalas 106:102

Sansi su neporaženi od aprila! Šalu na stranu, nakon odličnih 8-0 u mehuru, novi Sansi sa dodatim Krisom Polom uzeli su ozbijan skalp na startu sezone. Izgledali jako ozbiljno od početka do kraja meča i čine se kao legitimni kandidati za plejof mesto. Čak 6 igrača zabeležilo je dvocifreni broj poena. Luka Dončić je upisao 32 poena, ali je i pored toga odigrao ispod svog nivoa?! Nije Dončić bio preterano efikasan i nije pogadjao neke šuteve koje je zaista morao da pogodi, uz 6 promašaja za 3 poena, bez i jednog pogotka. Džoš Ričardson je dodao 12 poena, ali razlog zbog koga ga pominjemo jesu 2 koja će se pamtiti čitave sezone. Sredinom treće četvrtine Ričardson je postigao koš koji je već sada kandidat za najčudniji ove sezone. Samo pogledajte reakcije igrača Dalasa dok su iščekivali da lopta udje u obruč.

Podelite vest: