Zvanično: Mekolum produžio ugovor sa Portlandom!

Portland Trail Blazers

Zvanično: Mekolum produžio ugovor sa Portlandom!

Portland Trail Blazers
Autor: Uroš Živković Datum objave: 30.07.2019. Foto: FOX Sports Asia

Si Džej Mekolum se obavezao na vernost Trejlblejzersima produživši postojeći ugovor na još tri godine.

(Foto: Nelson Chenault/USA Today Sports)

U Portlandu su ovim potezom rešili pitanje budućnosti i svog drugog najboljeg igrača, nakon potpisivanja takozvanog “supermax” ugovora sa Dejmom Lilardom, ovaj produžetak saradnje sa Mekolumom znači da će sjajni bek ostati u klubu barem još narednih 5 godina.

Jedan od junaka Blejzersa u prethodnom doigravanju će dobiti i blagu povišicu na već postojeći ugovor koji bi mu istekao za dve godine, i po novom dogovoru će zaraditi tačno 100 miliona dolara za tri sezone, što mu ukupno, za sledećih pet, garantuje oko 157 miliona zelenih novčanica.

Si Džej Mekolum je jedan od najvažnijih šrafova ekipe iz Oregona već godinama unazad, da mu Lilard nije saigrač, svakako bi rekli i najvažniji. Očigledan je njegov napredak iz godine u godinu, imao je neke vanserijske partije u poslednje vreme, naročito u tom, već pomenutom, prethodnom plej-ofu, a mora se istaći da je svoju igru unapredio na oba kraja terena.

U prethodnoj sezoni je prosečno beležio 21 poen, 4 skoka i 3 asistencije u regularnom delu, dok je u doigravanju imao još impresivnije brojke sa 24.7 poena, 5 skokova i 3.8 asistencija prosečno po meču.

Podelite vest: