Analiza drafta, Milvoki Baksi

Analiza drafta Milwaukee Bucks

Analiza drafta, Milvoki Baksi

Analiza drafta Milwaukee Bucks
Autor: Datum objave: 16.08.2021.

Ne miruju strasti u Viskonsinu, neće se smiriti još dugo, to je činjenica. Nakon drugog prstena u istoriji franšize Janis Adetokunbo i kompanija spremni su da nastave pohod na putu ka večnosti, sa minimalnim izmenama u igračkom kadru čelnici i Baksa nadaju se da postoji mogućnost da se ponovi prošlosezonski rezultat.

Samim tim, ovogodišnji draft nije bio preterano atraktivan za Milvoki, što pokazuje i trejd koji su ljudi iz organizacije neposredno pred draft dogovorili sa ekipom Indiana Pejsersa. Po dogovoru koji je ranije napravljen, umesto u Indianu, , u pravcu prestonice, Vašingtona, krenuo je 31.pik, sa kojeg je draftovana moderna četvorka u liku Ajzee Toda, dok su put Viskonsina krenuli 54. i 60. izbor, sa kojih su Baksi povukli prava na centra Sandra Mamukelašvilija i grčko krilo Jorgosa Kalaicakisa.

Evidentno je da su Baksima potrebni igrači koji će biti na samom kraju klupe i otaljavati posao u trenucima kada su utakmice već gotove, samim tim je ovo bio logičan trejd za Milvoki, umesto jednog igrača dobili su dvojicu, koji su ruku na srce daleko manji prospekti od pomenutog Toda, ali će svoju rolu odigrati na pravi način, bez nekog većeg uticaja na ekipu, prošle sezone je idealan primer za to bio Sem Meril, kombo bek koji je biran kao poslednji pik prošlogodišnjeg drafta.

Podelite vest: