Analiza Drafta, Los Andjeles Klipers

Analiza drafta LA Clippers

Analiza Drafta, Los Andjeles Klipers

Analiza drafta LA Clippers
Autor: Datum objave: 21.08.2021. Foto: tennessee athletics

“Drugi tim” Los Anđelesa, Klipersi, nisu ispunili očekivanja koja su imali poslednjih par sezona. Nakon dovođenja Lenarda i Dzordža, viđeni su kao prvi favorit za NBA titulu. Imao je “All-Star” dvojac adekvatnu pomoć obe sezone, ali sve se svelo na to da nisu spremni da budu šampioni. Prokletstvo Klipersa traje dugi niz godina, čak 51 godinu, od svog osnivanja. Nisu došli ni do finala konferencije, to su konačno postigli ove sezone, gde su ih Finiks Sansi savladali u 6 utakmica.

Blagi šok je usledio u Los Anđelesu kada je Lenard odbio da iskoristi opciju i produži ugovor na još jednu godinu, međutim ubrzo je potpisao novi, četvorogodisnji vredan $176.3 miliona. Nove ugovore su takođe potpisali Batum i Redži Džekson, a Ibaka je iskoristio opciju u svom ugovoru da ostane još godinu dana za $9.6 miliona. Putem trejda su doveli Erika Bledsoa, a za uzvrat u Memfis idu Režon Rondo, Patrik Beverli i mladi centar Danijel Oturu.

Klipersi su ove godine imali samo jedan pik, ali su putem trejdova došli do ukupnog broja od 3 izbora. Prvi je bio bek, Kion Džonson, frešmen Tenesisa.

Podelite vest: