Analiza drafta, Orlando Medžik

Analiza drafta Orlando Magic

Analiza drafta, Orlando Medžik

Analiza drafta Orlando Magic
Autor: Datum objave: 14.08.2021.

Na Floridi vreme stoji u mestu već dugi niz godina, tek toliko da su u proteklim sezonama Vučević i kompanija na momente delovali kao ekipa spremna na nešto veliko, ali limit je uvek bio jasan kao dan i vidljiv golim okom, što je dovelo generalne menadžere Orlanda do toga da promene strategiju i da ekipu koja bi eventualno mogla ponoviti partije iz ere Dvajta Hauarda pokuša pronaći kroz proces ribildinga.

Kroz trejdove trojice najboljih igrača, Nikole Vučevića, Evana Furnijea i Erona Gordona, Orlando je dobio dva poprilično visoko kotirana prospekta u vidu nekadašnjeg kombo beka Denvera Er Džej Hemptona i nekadašnjeg centra Čikago Bulsa Vendela Kartera mladjeg. Uz to, kroz naredne godine franšiza sa Floride imaće veliki broj izbora na draftu, što bi u mnogome moglo popuniti mlad i talentovan roster koji trenutno poseduju.

Posle neočekivano loše draft lutrije po ekipu Orlanda, koja je uz Hjuston i Detroit imala podjednake šanse da dodje do prvog izbora, a izvukli su tek peti, stekao se utisak da će i pored tank sezone ostati bez igrača koji je kalibar da u narednim sezonama bude nosioc igre i podigne franšizu na viši nivo, ali se situacija promenila Torontovim izborom.