15 najboljih krila

Slobodni igrači

15 najboljih krila

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 30.06.2023. Foto: Last Word on Sports

15. mesto

Kem Rediš (OSL)

Proseci: 11 poena, 2.9 skokova, 1.9 asistencija, 1.2 ukradene, 1.6 izgubljenih, 44% iz igre, 32% za tri, 83% slobodna.

Krilo rođeno 1999. godine, visok 203cm, težak 98kg, sa rasponom ruku od 216cm. Poslednji klub za koji je nastupao bio je Portland.

Nisam toliko oduševljen njegovom igrom koliko većina američkih analitičara i mislim da je već promenio 2, 3 kluba i konstantno nešto fali i nije do njega. Večiti talenat što bi se reklo. Da, ima tu potencijala, i te kako, ali Rediš nije pokazao dovoljno da bi neki tim uložio u njega u tom smislu, da oko njega gradi svoju igru, a način na koji Rediš igra odaje utisak da on misli da treba da bude taj igrač koji će se pitati, što se kaže.

Nije uspeo da transformiše svoj talenat u proizvod koji će doprinositi pobedama svog tima, nije se stavio u službu tima i to je najveći problem. Rediš je i dalje glavom u srednjoj školi, pa i koledžu, gde se mnogo više od njega individualno očekivalo i taj raskorak u kom se nalazi predstavlja ozbiljnu prepreku. Pod hitno mora da pronađe način da se adaptira i bude u funkciji tima, inače slaba valjda od talenta, dolaze nove nade, dolaze mlađi momci, neće još dugo opstati.

Prognoza: Minimalac. Poslednji.

Podelite vest: